Islamabad

Els talibans pakistanesos prometen atacar civils americans i el govern d'Islamabad

Si bé al principi el moviment talibà pakistanès ha negat que Bin Laden hagués mort, ara s'hi ha repensat i assegura que es venjaran per l'assassinat del líder d'Al-Qaeda. Els talibans pakistanesos han promès que atacaran civils americans i el govern d'Islamabad.

Actualitzat
Per la seva banda, el partit islamista pakistanès Jamat-e-Islami ha advertit que "Bin Laden no estava sol" i per tant ha expressat l'opinió que la "guerra" a la regió continuarà tot i la notícia de la seva mort.

En declaracions a EFE, el portaveu del partit islamista pakistanès, Shujat Qamar, ha afirmat: "Ossama bin Laden és el líder d'una manera de pensar, no està sol. És l'organitzador del règim més gran del món".

"Crec que la guerra i l'enfrontament a la regió continuarà" després de la mort de Bin Laden, ha afegit el portaveu, que s'ha mostrat contrari a celebrar o condemnar l'anunci del president dels EUA, Barack Obama, que Bin Laden ha mort.

D'altra banda, diferents fonts dels serveis secrets pakistanesos (ISI), de l'exèrcit, del govern i de diferents partits pakistanesos han eludit respondre a les trucades d'EFE o s'han negat a donar una reacció oficial.

Una font d'intel·ligència occidental consultada per la mateixa agència de notícies espanyola ha alertat que a l'hora d'explicar aquestes reaccions cal tenir en compte les conseqüències que pot tenir la captura i mort de Bin Laden al Pakistan.
Anar al contingut