Barcelona

Una manifestació alternativa acaba amb destrosses al mobiliari urbà i comerços i una dotzena de detinguts

El Primer de Maig alternatiu que s'ha celebrat diumenge a la tarda a Barcelona ha acabat amb greus incidents, una càrrega policial i catorze persones detingudes per desordre públic. A la cua de la marxa, secundada per unes 8.000 persones segons els organitzadors, xifra rebaixada fins a les 2.000 per la policia, s'han incendiat dos vehicles, s'han cremat diversos contenidors i s'han trencat els vidres de nombrosos aparadors. Els manifestants també han fet algunes pintades al carrer i han cremat un ninot que representava el president Artur Mas en passar davant de casa seva i un altre d'Irene Rigau en passar davant la seu del Departament d'Ensenyament.

Actualitzat
La protesta de diversos moviments socials amb motiu del Dia del Treball ha recorregut diferents carrers del barri Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona sota el lema "Ara ens toca a nosaltres". Es tracta d'un escenari poc comú per a manifestacions i que havia estat expressament escollit pels organitzadors per passar prop de casa del president de la Generalitat, Artur Mas, i de l'habitatge de Fèlix Millet, per denunciar que polítics i corruptes són els culpables de la crisi econòmica.

La manifestació, que ha aplegat unes 8.000 persones segons els impulsors i unes 2.000 segons fonts policials, ha finalitzat a l'Hospital Clínic, on s'ha llegit un manifest.

Han demanat que la banca, les grans empreses i els polítics no es beneficiïn de la precarietat dels ciutadans, i que els recursos que es necessiten no surtin de la retallada de prestacions i de l'explotació dels ciutadans. Reclamen que els recursos que falten s'obtinguin tallant el frau fiscal, que està xifrat en més de 80.000 milions d'euros, i demanant a la banca que torni els diners que se'ls va prestar, perquè són dels contribuents.

Mentre això passava a la capçalera, a la cua la situació era molt diferent.

Destrosses, càrrega policial i detencions

Poc abans de dos quarts de vuit del vespre, els Mossos d'Esquadra han rebut l'ordre de dispersar un grup de manifestants violents que hi havia a la cua, tapats amb passamuntanyes. Els acusen de desordre en l'ordre públic, danys en nombroses propietats públiques i privades, i atemptat contra l'autoritat. Catorze agents han patit ferides lleus.

Les detencions, catorze segons els Mossos, s'han produït a la plaça de Sant Gregori Taumaturg.

Durant la càrrega, els policies han utilitzat per primer cop els llançadors GL-06, la nova arma dels Mossos per neutralitzar i detenir els individus protagonistes d'aldarulls.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut