Girona / Lleida / Tarragona

Els sindicats de Lleida troben a faltar els aturats en les manifestacions de l'1 de maig

Les manifestacions i mobilitzacions dels treballadors per celebrar el Primer de Maig han tingut poc seguiment al territori català. A Lleida s'han concentrat entre 300 i 400 persones. A Girona l'assistència s'ha estirat fins als 600 manifestants. Un centenar menys que a Tarragona, on han estat 700. Davant d'aquesta situació, la secretària general de la UGT a Lleida, Rosa Palau, s'ha preguntat "on són els aturats?" en el discurs que ha tancat la manifestació a la capital del Segrià. El seu homòleg de CCOO, Josep Maria Baiget, ha recordat que només a Lleida hi ha gairebé 30.000 desocupats.

Actualitzat
La gran marxa pel Primer de Maig a Catalunya ha estat a Barcelona. Allà s'han reunit unes 40.000 persones, segons els organitzadors, que han reclamat menys retallades i mesures per contenir l'atur.

Fora de la capital catalana, les tres grans ciutats catalanes també han convocat marxes pel reivindicar el dia del treballadors.

"On són els aturats?"

A Lleida unes 300 persones han participat en la marxa unitària convocada per UGT i Comissions Obreres. Líders sindicals de la demarcació, polítics i sobretot treballadors dels sectors públics de la sanitat i l'ensenyament han recorregut el centre de la ciutat.

Durant la manifestació s'ha cridat contra les retallades del govern de la Generalitat, però el que més ha cridat l'atenció és la pregunta "on són els aturats?" que ha pronunciat en el seu discurs la secretària general de la UGT, Rosa Palau.

A l'inici de la marxa hi ha hagut crítiques contra els sindicats majoritaris amb pancartes que els acusaven d'"abaixar-se els pantalons". Al final de la marxa, les CUP i CGT han fet un recorregut alternatiu.

600 persones a Girona

A Girona, unes 600 persones s'han manifestat pels carrers de la ciutat amb una pancarta i un lema: "ocupació digna sí, retallades socials, no". Puntualment a les dotze ha començat la marxa, convocada, aquí també unitàriament, per UGT i Comissions. L'acte s'ha acabat amb parlaments de líders sindicals.

I 700 a Tarragona

A Tarragona, unes 700 persones convocades per Comissions Obreres i la UGT han recorregut els carrers del centre amb lemes a favor dels serveis públics i en contra de les retallades. A aquestes 700 que han recorregut els carrers de la capital s'han de sumar 200 més, que s'han manifestat a Tortosa, segons informa el sindicat UGT.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut