Imatge d'arxiu d'un tren de Renfe.
Imatge d'arxiu d'un tren de Renfe.
Barcelona

Restablerta la línia ferroviària Barcelona-Lleida per Manresa després d'unes obres de millora

El servei ferroviari habitual de la línia R12 (Barcelona-Lleida per Manresa) es restableix aquest dilluns després d'unes obres de millora que s'han allargat més del previst per culpa d'alguns entrebancs, com el robatori de cable de la nova catenària. Entre altres actuacions, s'ha millorat la plataforma de la via i s'han suprimit passos a nivell.

Actualitzat
El Ministeri de Foment i Adif han finalitzat les obres de millora de la infraestructura en el tram Calaf-Manresa i la línia R12, que uneix Barcelona i Lleida per Manresa, es restableix i es posa fi al transbord amb autocar que fins ara havien de fer els usuaris de la línia entre aquestes dues poblacions afectades per les obres. Tot i això, la reobertura de la línia arriba amb un cert retard, a causa d'alguns entrebancs com ara el robatori de cable de la nova catenària.

Les millores en la línia

De la mà de Foment, les millores que acompanyen el restabliment del servei, dut a terme en un tram de 35 quilòmetres de longitud, són la renovació de la plataforma de la via i dels elements de la superestructura (carril, travesses i balast). Així mateix, la construcció de dos nous passos inferiors i l'adequació d'una obra existent com a pas inferior han permès suprimir tres passos a nivell anteriors. També s'han millorat els sistemes de drenatge i el tractament i sanejament de trinxeres i estructures de túnels. Paral·lelament, s'han fet treballs de rehabilitació d'andanes en estacions i obres de reurbanització a les estacions de Calaf i Manresa.

Adif, per la serva banda, ha adequat els sistemes d'electrificació amb el muntatge de nou fil de contacte i ha renovat i instal·lat dispositius i equipaments associats. Paral·lelament, s'han portat a terme operacions de reposició de les instal·lacions de seguretat i comunicacions i treballs de subministrament, estesa i muntatge de cablejat de fibra òptica, entre d'altres.

Les obres finalitzen amb la perspectiva que aquestes permetin incrementar els paràmetres de seguretat, fiabilitat i eficàcia de la infraestructura i que augmenti el confort de les circulacions ferroviàries.
Anar al contingut