Hospital
Hospital
Montcada i Reixac

Unes 350 persones participen en una manifestació per reivindicar la construcció de l'Hospital Ernest Lluch

Unes 350 persones han participat dissabte en una manifestació que s'ha celebrat de forma simultània a Cerdanyola del Vallès i Ripollet per reivindicar la construcció de l'Hospital Ernest Lluch, a Montcada i Reixac. Els veïns han protestat pel retard en la construcció de l'equipament, que hauria d'haver obert les portes l'any passat, i on encara no s'ha posat la primera pedra arran dels problemes econòmics que al·lega el govern de la Generalitat. L'hospital ha de donar cobertura a uns 200.000 habitants de Montcada, Ripollet, Cerdanyola i Barberà del Vallès.

Actualitzat
El portaveu de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública a Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, ha criticat la manera en què s'estan fent les coses: "No hi ha dificultats econòmiques per rescatar bancs i caixes, per tant creiem que hi ha diners per construir un hospital, que no és cap luxe, i més quan la despesa sanitària del país està per sota de la mitjana europea."

Les dues manifestacions han creuat els principals carrers de Cerdanyola i Ripollet i han coincidit al Centre d'Atenció Primària II, a Ripollet, on també s'han unit veïns de Montcada i Reixac.

La concentració ha culminat davant dels terrenys on s'ha de construir l'hospital on s'ha llegit un manifest i s'ha interpel·lat l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo (PSC), present en la marxa, i que davant l'interrogatori de la ciutadania ha fet una crida perquè els manifestants s'uneixin a la protesta del pròxim 14 de maig a Barcelona.
Anar al contingut