Madrid

Bildu recorrerà la decisió del Suprem de prohibir-li concórrer a les eleccions

Bildu anuncia que recorrerà davant del Tribunal Constitucional contra la decisió del Suprem d'anul·lar les més de 250 candidatures de la formació abertzale per les municipals. Els integrants de Bildu consideren que ha estat una decisió política pactada entre el PP i el PSOE per canviar el mapa electoral al País Basc.

Actualitzat
Bildu entén que el Tribunal Suprem ha pres una greu decisió que altera el mapa electoral basc. "Un frau", segons Oscar Matute, que s'ha adoptat per raons polítiques. "Com a conseqüència de la decisió del Tribunal Suprem, jurídicament impresentable, que vam conèixer ahir, s'ha obert camí al frau electoral impulsat pel PSOE i el PP. Pretenen deixar sense disputa democràtica aquestes eleccions, sense normalitat, sense la lliure elecció d'idees i de candidats i candidates. [...] Perquè és una decisió exclusivament política."

Ara Bildu presentarà recurs al Tribunal Constitucional. Té un termini de 48 hores per fer-ho. I si l'alt tribunal en ratifica la il·legalització anirà a Europa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut