Imatge del moment que el taüt de Joan Pau II és extret de la seva tomba (Foto: Reuters)
El taüt de Joan Pau II ha estat extret de la seva tomba. (Foto: Reuters)
Ciutat del Vaticà

El fèretre de Joan Pau II, extret de la tomba en preparació per a la beatificació

El fèretre del papa Joan Pau II ja s'ha extret de la tomba dins la cripta de la basílica de Sant Pere, en preparació de cara a la beatificació diumenge, 1 de maig. El taüt de qui va ser papa de Roma durant 27 anys romandrà davant de la tomba de sant Pere cobert amb una tela. Quan s'iniciï la cerimònia de beatificació diumenge al matí, serà traslladat a l'altar de la confessió de la basílica de Sant Pere i, després, els fidels s'hi podran apropar per retre homenatge al papa polonès, que va morir el 2 d'abril de l'any 2005.

Actualitzat
Un cop concloguin les celebracions, el taüt del beat serà traslladat a la capella de Sant Sebastià, per poder permetre més afluència de fidels. En aquesta capella està situada entre la de la Pietat de Miquel Àngel i la del Santíssim, que ha estat restaurada i és on reposa el papa Innocenci XI (1611-1689).

Fins ara, les restes de Joan Pau II estaven entre dues reines, Cristina de Suècia i Carlota de Xipre, i rebia una mitjana de 20.000 visites diàries. Era una tomba senzilla, de marbre de Carrara, i amb una sola inscripció amb les dates en què va ser papa, des del 1978 fins al 2005. En aquests anys va fer més d'un milió de quilòmetres per visitar 129 països i el seu magisteri ocupa uns 100.000 folis, amb 14 encícliques i 13 cartes apostòliques.

Feia deu segles que un antic pontífex no era beatificat pel seu successor, que en aquest cas serà Benet XVI. Els últims papes que van ser beatificats pel mateix Joan Pau II l'any 2000 són Pius IX i Joan XXIII.

Els canals 33 i 3/24 transmetran tota la cerimònia en directe a partir de les 9.30 del matí.



Anar al contingut