Equips de drenatge han succionat l'aigua de les vies del suburbà.
Equips de drenatge han succionat l'aigua de les vies del suburbà.
Barcelona

Generalitat i TMB analitzen si les línies 9 i 10 del metro tenen problemes de construcció

Transports Metropolitans de Barcelona, l'empresa que gestiona el metro de la ciutat, i la Generalitat, propietària de la infraestructura, investiguen per què aquest dijous, a causa d'un fort aiguat, es van inundar les línies 9 i 10 del suburbà. Analitzen si hi ha deficiències de construcció i si té a veure amb el nivell freàtic de l'aigua. Les línies 9 i 10, que comparteixen el tram central del recorregut, són les primeres línies automàtiques de Barcelona. Aquest és el segon incident en un any, segons ha reconegut la presidenta de TMB, Assumpta Escarp, que també ha subratllat, però, que de mitjana presenten menys problemes que la resta de les línies, que funcionen amb conductor.

Actualitzat
El metro de Barcelona es va veure afectat aquest dijous per l'aiguat, tan inesperat com intens, que va caure sobre la ciutat a última hora de la tarda. L'aigua va obligar a tallar les línies 9, entre Sagrera i Can Zam, i 10, també entre Sagrera i Gorg.

Les bombes d'extracció han estat treballant tota la nit per evacuar la gran quantitat d'aigua acumulada a les vies, mentre el trajecte era cobert per un servei especial d'autobusos que ha funcionat fins poc abans de les 11 d'aquest divendres al matí, quan s'ha restablert completament la circulació dels combois.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut