Lliga de Campions

El Barça denuncia José Mourinho a la UEFA i el Madrid contraataca fent el mateix

Les declaracions de l'entrenador del Reial Madrid José Mourinho després del partit de Champions de dimecres continuen aixecant polseguera. Si ahir a la tarda el Barça decidia en junta directiva denunciar aquestes acusacions davant la comissió de control i disciplina de la UEFA entenent que atacaven la història, l'honor i el prestigi del club, hores després el Madrid va contraatacar amb una altra denúncia contra el club blaugrana. El Madrid diu que s'ha vist obligat a denunciar el Barça, perquè la decisió prèvia de la junta blaugrana no té precedents. Afirma que Mourinho va exercir la seva llibertat d'expressió i que va rebutjar la victòria esportiva a qualsevol preu i afegeix que els jugadors del Barça van simular agressions per confondre l'àrbitre alemany Wolfang Stark. Un fet que, segons el Madrid, va afavorir l'expulsió de Pepe.

Actualitzat
El tercer duel entre el Barça i el Madrid, l'anada de semifinals de la Champions, encara porta cua. Blaugranes i blancs s'han denunciat mútuament davant de la UEFA en una guerra oberta entre els dos grans de la Lliga espanyola. El primer de fer-ho va ser el Futbol Club Barcelona, que ahir va celebrar una reunió extraordinària de la junta directiva per analitzar la polèmica roda de premsa de l'entrenador del Reial Madrid, José Mourinho, després del partit al Bernabéu. Es va considerar que les declaracions eren ofensives cap al club blaugrana i que també atemptaven contra la UEFA. Per tant, el Barça va decidir presentar una denúncia davant del comitè de control i disciplina d'aquest organisme esportiu. El portaveu del club blaugrana, Toni Freixa, en va parlar al final de la reunió de la junta per argumentar els motius d'aquesta decisió.

Com a contrapunt, ahir a la nit el Reial Madrid va comunicar que també denunciava el Barça, per conducta antiesportiva dels seus jugadors durant el partit. El Madrid argumenta que els blaugranes van simular constantment agressions per enganyar l'àrbitre, l'alemany Wolfang Stark, cosa que va acabar provocant la injusta expulsió de Pepe, segons la versió del club blanc. La nota afegeix el suport total a l'entrenador de l'equip, José Mourinho. De moment, aquesta tensa situació fa que perilli el dinar de directives de dimarts que ve previ a la tornada de les semifinals de la Champions al Camp Nou.

La UEFA obre expedient sancionador

Abans que els dos clubs , la UEFA va anunciar l'obertura d'un expedient disciplinari a José Mourinho per la seva expulsió dimecres i per la seva roda de premsa posterior. Al comunicat, la UEFA parla de declaracions inapropiades del tècnic portuguès. La UEFA també estudiarà el llançament d'objectes al terreny de joc, la irrupció al camp d'un espectador al final del partit i l'entrada de Pepe a Alves, que li va suposar la targeta vermella al jugador madridista. Així mateix, la UEFA també obrirà expedient per estudiar el que va passar al túnel de vestidors al final de la primera part, amb l'expulsió del porter blaugrana Pinto. Les possibles sancions es coneixeran a partir del dia 6 de maig.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut