Marràqueix

El Marroc eleva a 16 els morts per l'atemptat a Marràqueix i apunta a un suïcida com a autor de l'atac

Les autoritats eleven a setze el nombre de morts per l'atac a Marràqueix. El ministre de l'Interior marroquí assegura que se n'està investigant l'autoria i si es tracta d'un atemptat suïcida, tal com indiquen alguns testimonis. De moment, ningú ha reivindicat encara l'atemptat. El govern no descarta que Al-Qaeda en pugui ser responsable, però garanteix que no s'aturaran les reformes iniciades per democratitzar el país. En les últimes hores el balanç de morts ha augmentat en dues persones. Onze de les víctimes són turistes, entre els quals hi ha ciutadans francesos, un holandès i una dona israeliana embarassada i el seu marit.

Actualitzat
El govern marroquí investiga les causes de l'explosió que ha matat setze persones al centre turístic de Marràqueix. El ministre de l'Interior marroquí ha visitat l'escenari de l'atac, la cafeteria Argana, i ha deixat clar que es tracta d'un atemptat terrorista.

En un primer moment s'ha pensat que l'explosió, que ha tingut lloc a la primera planta del cafè, podia ser una fuita de gas. Aviat les autoritats han confirmat que es tractava d'un atac i alguns testimonis apunten a un terrorista suïcida.

La hipòtesi que pren més força és que un home hauria entrat al local, s'hauria fet passar per client i pocs minuts després s'hauria immolat fent esclatar l'artefacte que portava. Els claus trobats en un dels cadàvers confirmarien que la bomba portava explosiu i metralla, per fer el màxim de mal.

El Marroc investiga l'autoria de l'atemptat. Fins ara ningú l'ha reivindicat. El govern no descarta que hi pugui haver Al-Qaeda darrere de l'explosió. De moment, les forces de seguretat s'han desplegat per tot el país en estat d'alerta. Es tracta del pitjor atac des del 2003, quan una cadena d'atemptats islamistes a Casablanca va causar 33 morts, a més dels dotze terroristes.

Compromís amb la democratització

L'atemptat és un atac a l'estabilitat del país en un període de canvis, però el govern garanteix que no afectarà les reformes engegades. El ministre d'Economia i Finances, Salaheddine Mezouar, ha garantit que l'atemptat no frenarà el procés de democratització.

Nou balanç: setze morts

El balanç de víctimes de l'atemptat d'ahir a Marràqueix, al Marroc, augmenta a setze morts després que han perdut la vida dos dels 23 ferits en l'acció. No se'n sap la nacionalitat. Fins ara, onze de les víctimes mortals són estrangeres, la majoria d'origen francès. Entre les víctimes també hi ha un ciutadà holandès i una parella israeliana. La xifra provisional de víctimes podria augmentar perquè a l'hospital hi ha ferits molt greus.

L'atemptat suposa un cop dur per a l'estabilitat del país, en ple esclat de revoltes al món àrab, i també per al sector turístic.

Condemna internacional

El Consell de Seguretat de les Nacions Unides i el secretari general, Ban Ki-moon, han condemnat l'atemptat a Marràqueix, que han qualificat d'odiós. L'atac en un cafè al centre turístic de la ciutat marroquina ha causat 16 morts i 21 ferits, segons el balanç oficial. Entre les víctimes hi ha 11 estrangers, la majoria francesos i un d'holandès.

Rabat, París, Madrid i Washington també han condemnat una acció que han considerat terrorista.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut