Equips de drenatge han succionat l'aigua de les vies del suburbà.
Equips de drenatge han succionat l'aigua de les vies del suburbà.
Barcelona

Normalitzat el servei a les línies 9 i 10 del metro després de la calamarsada

La línia L9 del metro de Barcelona, entre les estacions de la Sagrera i Can Zam, funciona amb normalitat des de 20 minuts abans de les 11 d'aquest divendres al matí, un cop resoltes les afectacions causades per les intenses pluges de dijous sobre la ciutat de Barcelona i l'àrea metropolitana. La línia 10 del suburbà, que també es va veure interrompuda entre la Sagrera i el Gorg, ja s'havia restablert a primera hora del dia. També s'han resolt els retards de Rodalies Renfe, que van afectar sobretot les línies que passen per l'estació del Clot. Van ser conseqüència d'un xoc entre un tren que anava a Mataró i un Talgo.

Actualitzat
La intensa calamarsada de dijous al vespre encara ha cuejat aquest divendres. Algunes estacions de la línia 9, i també de la 10, van quedar negades i TMB va decidir tancar completament les dues línies. La normalitat a les línies, però, no ha arribat fins a primera hora del matí, a la 10, i fins a mig matí a la línia 9.

Renfe també ha restablert la circulació habitual a l'estació del Clot després d'un xoc entre dos trens. En total hi va haver 18 ferits lleus. Renfe ha obert una investigació i ho desvincula dels altres descarrilaments que hi ha hagut aquest mes a Catalunya. Ferrocarrils de la Generalitat també ha resolt els retards a la línia de Sabadell arran d'un petit descarrilament.

La tempesta de dijous també va provocar problemes en el trànsit rodat. La B-20 es va haver de tallar durant una bona estona, per la quantitat d'aigua acumulada al túnel de Santa Coloma. Tot plegat va provocar molts problemes per circular per les Rondes, on també s'hi va acumular molta aigua. Els aiguats també van afectar altres vies, com la B-30 i la C-58. En algunes poblacions del Vallès Occidental la tempesta va anar acompanyada de calamarsa.

Imatges dels usuaris

Els usuaris d'El meu 3cat24 han enviat moltes fotografies i vídeos on s'ha pogut copsar la intensitat de les tempestes i la mida de la pedra que ha caigut.
Anar al contingut