Marràqueix

Marràqueix i abans Casablanca, centre de les accions terroristes al Marroc

L'atemptat que hi ha hagut aquest dijous en un conegut cafè de Marràqueix ha portat el trist record de l'atemptat més sagnant que ha viscut el país. Va ser el 2003 a Casablanca. Una cadena d'atacs suïcides comesos per islamistes radicals va acabar amb la vida de més de 45 persones, entre les quals diversos ciutadans espanyols. Una seixantena de persones van resultar-ne ferides. Els atemptats al país s'han repetit en els últims anys.

Actualitzat
L'atemptat més greu fins al moment és el que va tenir lloc a Casablanca el maig del 2003, quan una cadena d'explosions suïcides contra l'hotel Farah, la Casa d'Espanya, un restaurant italià pròxim al consolat de Bèlgica, l'Aliança Israeliana i un antic cementiri jueu acaben amb la vida de 45 persones i en fereixen una seixantena.

A la Casa d'Espanya van morir 23 persones, entre les quals quatre espanyols, tres francesos i un italià. Almenys 3.000 integristes van ser detinguts. Mil van ser inculpats, i d'aquests, disset van ser condemants a la pena de mort.

Els ciutadans de Casablanca van tenir un nou ensurt el març del 2007. Un suïcida va morir i dues persones més van resultar ferides per l'explosió d'una bomba en un cibercafè al barri de Sidi Mumen. L'autor era Abdelfettah Raydi, condemnat el 2003 a cinc anys de presó però indultat el 2005.

Un mes després, a l'abril i també a Casablanca, diverses explosions van provocar la mort de quatre terroristes i un policia. Quinze persones van resultar ferides. Els fets es van atribuir a terroristes islamistes. La ciutat torna a patir l'horror d'una acció terrorista pocs dies després. Dos homes se suïciden detonant bombes que porten enganxades al cosso, mentre la policia els persegueix al centre de Casablanca. Les explosions es produeixen a prop de l'American Language Center, centre oficial d'idiomes dependent de l'ambaixada dels Estats Units.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut