Barcelona

El sindicat USTEC no descarta convocar una vaga a l'ensenyament arran del pla de retallades de la conselleria

El sindicat USTEC no descarta convocar una vaga a l'ensenyament arran del pla de retallades de la conselleria. En declaracions a Catalunya Ràdio, la consellera Irene Rigau xifra en 6.000 els interins de centres públics que no perdran la feina.

Actualitzat
El sindicat USTEC no descarta fer una vaga a l'ensenyament per les mesures de retallada que vol aplicar la conselleria. Així ho ha declarat la portaveu del sindicat, Rosa Canyadell, a "El matí de Catalunya Ràdio".

Segons Canyadell, la conselleria no hauria d'imposar més hores lectives als professors i n'hauria de contractar més per absorbir l'augment de 15.000 alumnes del pròxim curs.

Per la seva banda, la consellera, Irene Rigau, ha concretat que el nombre de professors interins que actualment hi ha treballant a l'escola pública i que no perdran la feina són 6.000. Malgrat això, la consellera avisa que no es contractaran nous professors.

Rigau ha demanat comprensió i ha recordat que amb la supressió de la sisena hora hi haurà una bossa d'hores suficient per cobrir les necessitats de més professors.

Pel proper dimecres, coincidint amb la reunió dels sindicats amb la consellera, s'ha convocat una concentració davant de cada centre educatiu.



 


Anar al contingut