Madrid

El govern espanyol impugna totes les llistes de Bildu per ser un vehicle de l'entorn d'ETA

El govern espanyol, a través de l'advocacia de l'Estat, ha impugnat davant el Tribunal Suprem totes les candidatures presentades per Bildu després d'analitzar els informes policials que conclouen que la coalició està dins l'estratègia d'ETA i que alguns dels seus integrants mantenen vinculacions amb la il·legalitzada Batasuna. L'advocacia ha presentat dues demandes: la primera contra la totalitat de les llistes de Bildu, 254, i la segona contra 16 agrupacions d'electors.

Actualitzat
Les llistes de la coalició electoral Bildu ja estan formalment impugnades. L'advocacia de l'Estat ha presentat aquest migdia davant del Tribunal Suprem els documents amb què vol impedir que la coalició es pugui presentar a les eleccions del 22 de maig perquè considera que és el vehicle formal de l'esquerra abertzale il·legalitzada per ser als comicis.

Després de presentar les demandes, l'advocat general de l'Estat, Joaquín de Fuentes Bardají, ha explicat que tant les llistes com les agrupacions electorals de Bildu forment part del "pla B" de l'esquerra abertzale il·legalitzada i són la successió del complex ETA-Batasuna. Segons el lletrat, les proves que aporten en els recursos demostren que les candidatures de Bildu estan gestionades, coordinades i articulades per les formacions ja il·legalitzades.

Davant d'aquesta situació, el lehendakari Patxi López ha dit que la justícia té un paper molt difícil, perquè dins de les candidatures hi ha partits, com Eusko Alkartasuna, clarament democràtics, que no juguen a l'estratègia d'ETA.

El vicepresident primer del govern i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ja havia avançat ahir al migdia que no podria concórrer als comicis del 22 de maig "qui no hi hagi d'estar" i per això ha anunciat que el govern "utilitzarà tots els mitjans al seu abast".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut