El diputat d'ICV-EUiA Jordi Miralles
El diputat d'ICV-EUiA Jordi Miralles
Barcelona

ICV-EUiA retreu a Delort que no dimitís davant la situació que va viure a Interior

El diputat d'ICV-EUiA Jordi Miralles ha fet les primeres declaracions de la formació sobre la contundent entrevista a l'exsecretari de Seguretat Pública Joan Delort. Després de fer referència a diversos temes, en el torn de preguntes Miralles ha assegurat que si "Delort ha viscut les declaracions que ha fet, el que hauria d'haver fet era presentar la seva dimissió". Miralles ha recordat que Delort ha fet aquestes declaracions com a assessor de Felip Puig.

Actualitzat
ICV-EUiA ha denunciat la utilització del cos dels Mossos d'Esquadra i dels Bombers de la Generalitat per desgastar el govern del tripartit, quan la formació ecosocialista tenia el control de la Conselleria d'Interior i el seu titular era Joan Saura.

Qui va ser número 3 de la conselleria, Joan Delort, ha denunciat en una entrevista als diaris "Avui" i "El Punt" que durant aquesta etapa "es va voler presentar la policia del país com una caverna de torturadors". "Mai no m'hauria imaginat que podria veure les coses que he vist en aquests darrers quatre anys".

Jordi Miralles ha afirmat que si Joan Delort "així ho ha viscut, així ha viscut les declaracions que ha fet, el que hauria d'haver fet de manera responsable, immediata i irrevocable era presentar la seva dimissió". S'ha de tenir en compte que "ha fet aquestes declaracions sent assessor de Felip Puig".

A la mateixa entrevista, Joan Delort revela que "va plantejar" la seva dimissió "al conseller" Joan Saura, "que em va demanar que em quedés". Delort va posar com a condició "assumir la direcció de la policia sense intermediaris" i amb tots els riscos. "Per això, es va quedar al capdavant del cos fins al final de la legislatura. "Em consta que el president", José Montilla, "estava al corrent de la situació". "M'hauria estat fàcil marxar, però m'hauria traït a mi mateix", afegeix.
Anar al contingut