Barcelona

Delort diu que les càmeres a les comissaries van "posar en crisi tota la institució dels Mossos"

L'exsecretari de Seguretat Pública Joan Delort es mostra molt crític amb la gestió de l'anterior conseller d'Interior, Joan Saura, i el seu número 2, Joan Boada. En una entrevista als diaris "Avui" i "El Punt", Delort diu que els Mossos havien tocat fons durant la legislatura passada. "Mai m'hauria imaginat que podria veure les coses que he vist en aquests darrers quatre anys", afirma, i afegeix que amb les càmeres a les comissaries el que "es va fer va ser posar en crisi tota la institució dels Mossos".

Actualitzat
Joan Delort assegura en l'entrevista que un dels pitjors episodis viscuts els últims anys en el càrrec va ser el de la col·locació de les càmeres de seguretat a les comissaries, un episodi que va viure "amb molt de neguit, molta preocupació i amb una gran dosi d'emprenyament". El qualifica, a més, com "el primer dels grans errors que es podien haver evitat".

"No tocava fer el que es va fer, perquè hi ha qui va voler presentar el servei públic de policia del país com una mena de caverna de malfactors i torturadors", diu. Per Delort, ja hi havia els mecanismes necessaris per establir responsabilitats en casos de "conductes errònies o abusives que evidentment que s'han de reprovar". "Però el que es va fer va ser posar en crisi tota la institució dels Mossos. Es va perdre del tot la perspectiva i va pesar més voler aparentar que no pas fer el que calia".

L'exsecretari de Seguretat Pública també és molt crític amb la destitució del director dels Mossos Rafael Olmos per les polèmiques càrregues policials contra estudiants contraris al "pla Bolonya". "No hauria fet mai el que es va fer. Repeteixo, mai. I menys quan vénen maldades", assegura en referència a la destitució.

Sobre la seva continuïtat, malgrat tot, Delort afirma que li hauria estat "fàcil marxar en el moment de màxima crisi, però m'hauria traït a mi mateix, els meus principis", i afegeix que, amb el canvi de govern, pels Mossos, "els darrers quatre anys ja són aigua passada". L'exsecretari de Seguretat Pública va deixar el càrrec fa un parell de mesos, després d'haver estat 14 anys a la Conselleria sota les ordres de diferents consellers. Actualment, continua com a assessor del conseller des de la rereguarda.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut