Damasc

AI xifra en prop de 400 els morts a Síria a mans de l'exèrcit des de l'inici de les protestes

Amnistia Internacional ha publicat la xifra de morts a Síria des que van començar les protestes contra el règim del president, Bashar al-Assad, fa cinc setmanes. AI estima que durant aquest temps, 393 sirians han mort a mans de les forces de seguretat, i que en l'atac de l'exèrcit a la ciutat de Daraa d'aquest dilluns van morir almenys 23 ciutadans. L'organització, però, ha advertit que els morts podrien ser més.

Actualitzat
Sobre el terreny, l'exèrcit ha continuat aquest dimarts desplegant-se per segon dia consecutiu a les ciutat de Daraa, epicentre de les revoltes, i a la capital, Damasc. A l'exili, l'oposició política al president Bashar d'al-Assad s'ha reunit aquest dimarts a Turquia, des d'on han dit que la dura repressió no aturarà les peticions de més democràcia.

De moment, prop de 400 persones han mort a mans de les forces de seguretat des que van començar les protestes per demanar la caiguda del règim a Síria. Són estimacions d'Amnistia Internacional, que també ha calculat que 23 ciutadans van morir aquest dilluns durant l'atac de l'exèrcit a Daraa, al sud del país.

En un comunicat, l'organització ha denunciat la "brutal reacció del govern sirià davant les peticions de canvi del seu poble" i ha assegurat que els carros de combat de l'exèrcit van bombardejar aquest dilluns edificis civils i zones residencials després de desplegar-se a Daraa. A més, segons AI, la ciutat no té ni aigua ni electricitat. Daraa s'ha convertit en el principal focus de les protestes a Síria.



VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut