Barcelona

Arrenca amb públic escàs l'última temporada a la Monumental després de la prohibició de les corrides

La Monumental de Barcelona ha iniciat amb una discreta entrada la que serà l'última temporada com a plaça de toros, després que el Parlament de Catalunya va prohibir al juliol les corrides. L'abolició començarà a aplicar-se a partir de l'1 de gener del 2012, però els aficionats s'han proposat recollir 500.000 firmes i portar una iniciativa legislativa al Congrés dels Diputats, per retirar aquesta prohibició.

Actualitzat
Aquest diumenge els aficionats als toros han aprofitat la corrida per recollir firmes a les portes de la plaça. Allà s'han trobat amb un grup poc nombrós que protestava. Quatre furgonetes dels Mossos d'Esquadra també han acudit a la cita per evitar enfrontaments.

Després de la decisió del Parlament català, la Federació d'Entitats Taurines de Catalunya ja va anunciar que posaria en marxa la recollida de firmes per presentar una iniciativa legislativa popular (ILP) al Congrés dels Diputats per tal de "blindar" els toros i derogar la prohibició a Catalunya, i són força optimistes d'aconseguir la seva fita.

Un cop aprovada la mesura, els partits polítics s'han anat pronunciant sobre la prohibició de les corrides. A Catalunya, el PSC demana al govern que aquesta prohibició s'endarrereixi fins al 2015.

Ciutadans, per la seva banda, ha demanat que els toros quedin al marge de la llei de protecció dels animals i el PP sol·licita que se'n paralitzi l'abolició pel cost en indemnitzacions que suposarà, sobretot ara, en temps de crisi.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut