Barcelona

CiU corregeix Macias i exigeix els 1.450 milions del fons de competitivitat per aquest 2011

Convergència i Unió ha rectificat el seu portaveu adjunt al Congrés, Pere Macias, i ha negat que estigui valorant cap altra estratègia que no sigui la d'exigir el pagament dels 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat per aquest mateix any 2011. Macias havia suggerit a "El matí de Catalunya Ràdio" que l'executiu espanyol autoritzés el govern català a apuntar com a ingrés en els pressupostos de la Generalitat per aquest any els 1.450 milions, tot i que s'acabessin cobrant més tard.

Actualitzat
"Si te'l deixen apuntar com a partida d'ingressos", ha assegurat Macias en referència al fons, "és un pulmó molt més gran de cara a poder quadrar el pressupost". El portaveu econòmic de la federació nacionalista ha afegit que cobrar els diners "és important", però considera que ho és més que s'autoritzi aquesta possiblitat, que per ell "es podria fer perfectament".

Fonts de CiU, però, han aclarit que el govern de la Generalitat manté la seva posició inicial en aquesta qüestió i que "qualsevol estratègia de negociació passa perquè el pagament es faci aquest mateix any".

Pel que fa a la proposició no de llei sobre el fons de competitivitat impulsada per ERC al Congrés, Macias ha expressat els seus dubtes que els diputats del PSC l'acabin firmant. Si no hi ha suport del PSOE o del PP, la proposició no es podrà debatre perquè ni CiU ni ERC ni Iniciativa tenen torn per presentar proposicions en aquesta legislatura.




Anar al contingut