Copa del Rei

Un gol de Cristiano Ronaldo a la pròrroga dóna la Copa del Rei al Reial Madrid davant del Barça (0-1)

El Reial Madrid de Mourinho ha trencat l'estadística immaculada del Barça de Guardiola en les finals. Els blancs, gràcies a un gol de Cristiano Ronaldo a la primera part de la pròrroga, han aixecat la 18 Copa del Rei de la seva història. Els blaugrana van ser fidels a la seva identitat, però a Mestalla no van estar encertats. La primera part va tenir color blanc i la segona, culer, tot i que cap dels dos conjunts va ser capaç de moure el marcador. En el temps extra, un cop de cap de Cristiano Ronaldo va desnivellar la balança.

Actualitzat
Guardiola va apostar per Mascherano com a company de Piqué a l'eix de la defensa, mentre que Mourinho va prescindir d'un davanter centre pur i va fer entrar Özil a l'equip titular. El plantejament tàctic del partit va ser pràcticament idèntic al del Bernabéu dissabte passat. El Madrid cedint la iniciativa del joc al Barça i mirant d'aprofitar qualsevol pèrdua de pilota dels blaugrana per etzibar fuetades al contracop.

Els blancs dominen la primera part

Un inici amb moltes imprecisions i picabaralles constants entre els futbolistes va dibuixar l'escenari perfecte per als merengues. Cristiano Ronaldo va ser el primer que va rematar a porteria en el minut 10. Undiano Mallenco, l'àrbitre, va perdonar dues grogues clares a Busquets i Pepe. En el 26, el col·legiat navarrès va amonestar el madridista, que va tornar a jugar com a migcampista, per una acció menys clara que l'anterior. I poc després, groga a Pedro per una topada amb Carvalho. El Barça no trobava el seu joc i els merengues van fregar el gol abans del descans. Novament Cristiano Ronaldo, en el 36, va posar a prova Pinto, però la més clara la va tenir Pepe en el 44. Özil fa una centrada des de la dreta de l'atac madridista i el brasiler nacionalitzat portuguès estavella el cop de cap al pal. Jugadors cap als vestidors, i el 0-0, la millor notícia per als de Guardiola, tal com havia anat la primera meitat.

Segona part blaugrana

El descans va ser reparador per al Barça, que va sortir amb la lliçó apresa. Els blaugrana van imposar el seu ritme i els blancs van començar a perseguir ombres. Pedro va avisar en el minut 51, però el xut va anar a la part exterior de la xarxa. Xabi Alonso va ser amonestat per una entrada dura i Messi, per posar-se davant de la pilota en una falta. L'argentí es va inventar un eslàlom dels seus i va assistir Pedro, que va batre Casillas. Però Undiano Mallenco, a instàncies de l'ajudant, va anul·lar correctament el gol per fora de joc. Mourinho va mirar de canviar la dinàmica fent entrar Adebayor en el lloc d'un Özil cansat.

Atac i gol culer i mà salvadora de Pinto

L'últim quart d'hora va ser un monòleg blaugrana. En el 75, Messi i Pedro van fer lluir Casillas, que va treure dues mans miraculoses. Cinc minuts després, Iniesta va tornar a posar a prova el de Móstoles i Casillas va tornar a evitar el gol. Però abans del final del temps reglamentari, Pinto va justificar la confiança de Guardiola amb una mà salvadora a xut de Di María.

Cristiano Ronaldo marca a la primera part de la pròrroga

El Reial Madrid va resistir l'envestida del Barça a la segona part i va estar més encertat a la pròrroga. Cristiano Ronaldo va marxar en velocitat d'Adriano i la rematada va fregar el pal de la porteria de Pinto en el minut 98. El crac portuguès va veure recompensada la seva insistència en el 102. Teva-meva entre Marcelo i Di María per la banda esquerra i centrada precisa de l'argentí al cap de Cristiano Ronaldo, que supera Pinto amb la rematada.

Guardiola, que no havia fet cap canvi, va fer entrar Afellay i Keita en els primers instants de la segona part de la pròrroga. Poc temps per jugar i poc oxigen a les cames i al cervell dels jugadors culers. Piqué es va vestir d'Alexanko i es va col·locar de davanter centre per intentar pescar alguna pilota, però el Barça no va ser capaç de crear cap ocasió clara i el Reial Madrid va aixecar un trofeu tres anys després. Per cert, els blancs van acabar amb deu homes per l'expulsió de Di María (dues grogues) en l'últim minut de la final.