Aquests resultats permetran trobar nous tractaments per a les malalties digestives.
Aquests resultats permetran trobar nous tractaments per a les malalties digestives.
Barcelona

Un estudi internacional constata que només hi ha tres tipus de flora intestinal

La flora intestinal és un terreny encara molt desconegut pels científics. Abans es pensava que n'hi havia de molts tipus i que aquests estaven condicionats pel tipus de dieta o la genètica. Una investigació internacional, en què han participat experts de l'Institut de Recerca de la Vall d'Hebron, ha descobert que només hi ha tres varietats de flora intestinal. Això suposa un salt científic amb un enorme potencial, ja que permetrà avançar en els tractaments de les malalties digestives.

Actualitzat
La flora intestinal són els microorganismes que viuen als nostres intestins. Són essencials per poder absorbir els aliments, i a més a més ajuden l'organisme a crear anticossos per defensar-se. El seu comportament seria equiparable al d'un ecosistema, en què hi ha uns microorganismes dominants que determinen la presència de les altres espècies.

Fins ara es pensava que hi havia molts tipus de flora intestinal, i que depenien de la dieta i la genètica. Els resultats d'aquest estudi, en el qual ha participat l'Institut de Recerca de la Vall d'Hebron, constaten que només hi ha tres tipus de flora intestinal humana i que aquests es troben barrejats i esdevenen variants.

L'expert en l'aparell digestiu de l'Institut de Recerca de la Vall d'Hebron, Francisco Guarner, explica que a la investigació van "trobar unes tres estructures diferents. Hi ha uns elements bacterians, que són els predominants i que una mica fan les regles de l'ecosistema, i uns altres que varien en relació amb un de predominant".

Aquesta recerca s'ha fet seqüenciant el genoma de tots els microorganismes que formen la flora intestinal de voluntaris catalans, danesos, francesos, italians, japonesos i nord-americans.

Aquest camp d'investigació és nou i gairebé tot està per fer. Els investigadors estan convençuts que s'ha encetat una línia que permetrà trobar solucions i teràpies noves per a les malalties digestives.
Anar al contingut