La fotografia que ha estat censurada a la xarxa social Facebook.
La fotografia que ha estat censurada a la xarxa social Facebook.
San Francisco

Facebook elimina "per error" una fotografia de dos gais besant-se

Facebook va eliminar una fotografia en què apareixien dos homes fent-se un petó. La xarxa social va al·legar en primer terme que la imatge infringia les condicions d'ús, que no permeten "penjar contingut que amenaci, sigui pornogràfic, inciti a l'odi o a la violència, o contingui nuesa o violència gratuïta". L'allau de crítiques que es va desfermar arran de la retirada de la imatge va fer que Facebook fes marxa enrere i emetés un comunicat en què explicava que la foto en qüestió "va ser eliminada per error i no viola el nostre capítol de drets i responsabilitats". Així ho ha dit al mitjà nord-americà "Huffington Post", després de tornar-la a penjar.

Actualitzat
La fotografia eliminada era una imatge promocional d'una telenovel·la, "Eastenders", i mostrava un petó entre dos homes gais. Els mostrava completament vestits, en un banc i a plena llum del dia. A més, la fotografia s'havia penjat en un mur on justament es denunciava un incident homòfob que havia tingut lloc en un pub.

No obstant això, la xarxa social Facebook va eliminar la imatge en considerar, segons va apuntar en un primer moment, que no complia els termes d'ús.

Arran d'aquest fet, els usuaris de Facebook van obrir diverses pàgines a la mateixa xarxa social amb crides a penjar més fotografies de petons entre persones del mateix sexe. A més, es va organitzar un acte de protesta amb una petonada gai massiva.

Finalment, Facebook ha reinstaurat la fotografia i ha demanat disculpes afirmant per mitjà d'un comunicat enviat al "Huffington Post" que havia "eliminat per error" la imatge. "La fotografia en qüestió no violava la declaració de drets i responsabilitats i va ser eliminada per error", ha reconegut.

Cal recordar que no és la primera vegada que aquesta xarxa social elimina fotografies o imatges que considera inapropiades i els usuaris ja l'han acusat d'aplicar una moral victoriana. De fet, fa poc més d'una setmana Facebook va tancar el compte a un mestre francès que havia penjat el famós quadre del segle XIX "L'origen del món" en què es mostra en un primer pla el sexe femení.

Prèviament, altres decisions de Facebook, com la de tancar comptes amb imatges de mares alletant, ja han generat un gran enrenou a la xarxa i dures crítiques, sobretot si es té en compte que al mateix temps permet allotjar grups racistes, violents i homòfobs partidaris de diversos tipus de discriminació.

Anar al contingut