Trípoli

L'OTAN ataca posicions de Gaddafi a Trípoli i Sirte mentre l'ONU obre un corredor humanitari

Els avions de l'OTAN han atacat posicions de Gaddafi a Trípoli, la capital líbia, i a Sirte, la ciutat natal del dictador, el dia que es compleix un mes de l'inici de la intervenció aliada. Les tropes gaddafistes també han llançat una dura ofensiva contra Misrata i Jebel Nafusa, que en dos dies ha provocat més de cent morts. Mentre continuen els enfrontaments, les Nacions Unides han aconseguit obrir, per primera vegada, un corredor humanitari a l'oest del país.

Actualitzat
Els bombardejos de les forces de Moammar al-Gaddafi i de l'OTAN s'han intensificat a Líbia, i els rebels xifren en 10.000 els morts des de l'inici de la guerra.

Els avions de combat de l'Aliança Atlàntica han bombardejat Trípoli i Sirte, segons la cadena de televisió oficial líbia. No s'ha informat, però, dels objectius tocats ni si hi ha hagut víctimes o danys materials.

Pel que fa als atacs gaddafistes, les tropes del dictador continuen l'ofensiva amb l'artilleria sobre la ciutat rebel de Misrata i a la zona de Jebel Nafusa, al sud-oest de la capital, amb un centenar de morts.

Mentre es bombardegen els uns als altres, les Nacions Unides han obert per primera vegada un corredor humanitari per portar aliments als civils de l'oest de Líbia afectats pel conflicte.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut