Washington

Salgado confirma que no pagarà al govern català els 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat

La Generalitat té molt complicat aconseguir els 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat que marca l'Estatut. La vicepresidenta d'Economia del govern espanyol, Elena Salgado, ha insistit en declaracions a TV3 que l'administració central no té l'obligació legal d'avançar aquests diners enguany. Recorda que els diners no es liquiden fins a finals del 2013, i és llavors quan s'haurien de pagar. A més, Salgado qüestiona els 1.450 milions. Diu que "ja es veurà, quan arribi el moment de pagar, quina en serà la xifra" i que "no voldria que es donés aquesta quantitat a finals del 2013". La ministra "ni es planteja" que el PSC pugui votar diferent que el PSOE a l'hora de reclamar el fons.

Actualitzat
Continua la batalla entre el govern català i l'espanyol pels 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat que reclama Catalunya. Ara per ara, sembla molt complicat que la Generalitat pugui comptar amb aquests diners el 2011.

La cúpula del PSOE i de l'executiu espanyol ha refermat que aquests diners no es pagaran fins al 2013. Ho ha dit el president José Luis Rodríguez Zapatero en un míting a Albacete i, més clarament, la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, des de Washington.

La ministra d'Economia i Hisenda ha refermat que l'administració central no avançarà ni un euro a Catalunya perquè la llei de finançament no els hi obliga. Salgado, a més, posa en dubte que la xifra sigui realment de 1.450 milions.

Des d'Albacete, Zapatero també ha afirmat que a Catalunya encara no li correspon cobrar aquests diners.

"Ni es planteja" un vot contrari del PSC

Sobre el que havia advertit Joaquim Nadal aquesta setmana, que els 25 diputats del PSC al Congrés poguessin votar diferent del PSOE per reclamar el fons de competitivitat que preveu l'Estatut, la ministra Salgado ha dit que ni s'ho "planteja" i que està segura que "els diputats són conscients de la necessitat de complir el dèficit, i manifesten en cada declaració que es complirà".

Salgado també ha parlat d'altres qüestions a Washington, on ha viatjat per assistir a una reunió del Fons Monetari Internacional i el Banc Mundial. La ministra ha opinat sobre les polèmiques declaracions d'Aznar a la Universitat de Colúmbia, a Nova York. Salgado ha qualificat de raonament poc intel·ligent que l'expresident José María Aznar hagi advertit que l'estat espanyol podria incomplir el pagament del seu deute sobirà.

Sobre els bonus als directius de Telefónica, la ministra ha lamentat la falta de responsabilitat social de l'empresa. La companyia ha anunciat l'acomiadament de milers de treballadors, alhora que incentius milionaris per als seus executius.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut