Barcelona

Més de 1.500 persones participen en el primer "lip dub" per la llengua a Barcelona

Més de 1.500 persones han participat en la gravació del primer "lip dub" per la llengua a Barcelona, organitzat per la Plataforma per a la Llengua i 23 entitats d'immigrants per tal de reivindicar el català com a llengua comuna a tot Catalunya, en el marc de les activitats del dia de Sant Jordi.

Actualitzat
Des de divendres passat, la plaça Universitat de Barcelona ha atret centenars de persones encuriosides per l'esdeveniment, en què han ballat la cançó "Corren" del grup manresà Gossos amb una coreografia creada i coordinada pel grup juvenil Macedònia. La rambla del Raval ha estat l'escenari del segon dia de gravació, en el qual han participat 25 comparses. Segons el director de la Plataforma per a la Llengua, Daniel Mundet, cal destacar el volum de participació en aquest primer "lip dub" i ha animat els ciutadans a utilitzar el català amb normalitat, com a llengua comuna.

Mundet explica que "El català, llengua comuna" és el lema que ha utilitzat des de fa temps la Plataforma, per tal de conscienciar la ciutadania que cal veure el català com "una oportunitat per a la gent que arriba, com una porta d'entrada i com un instrument de cohesió social". El director de la Plataforma també ha fet èmfasi en la col·laboració que manté des de fa set anys la plataforma amb les 23 associacions d'immigrants, que n'inclouen de marroquines, bolivianes, equatorianes, senegaleses i pakistaneses.

Un "lip dub" és un vídeo de caire musical que es realitza, habitualment, en un sol pla seqüència i que mostra a un grup de persones com sincronitzen els llavis i moviments, fent "playback", amb el so d'una cançó o melodia popular. Aquests vídeos han adquirit, darrerament, una gran popularitat, gràcies a pàgines d'emmagatzematge de vídeos com YouTube.

L'esdeveniment ha comptat amb la participació de l'actor i director Joel Joan, l'actriu Montserrat Carulla, actors de la telesèrie "Ventdelplà" i el periodista Xavier Graset. A més, han assistit a la trobada la cantant Núria Feliu, l'actor Quim Masferrer i els Teatre de Guerrilla.

El projecte, que compta amb el suport de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, porta el segell de la productora que va realitzar a Vic el "lip dub" per a la independència, i el de la Universitat de Vic, que va arribar a tenir una gran difusió a través de les xarxes socials. De fet, aquest és l'objecte d'aquest nou "lip dub": utilitzar qualsevol canal per tal que el missatge arribi al màxim de ciutadans possibles.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut