Barcelona

Foment elimina els peatges troncals del Vendrell, Tarragona i l'Hospitalet de l'Infant

El Ministeri de Foment ha fet efectiva, cinc anys després de la seva aprovació, la implantació de l'anomenat "peatge tancat" a l'AP-7 sud. El nou model implica substituir els peatges troncals per un sistema de "fitxar" a l'entrada de l'autopista i pagar un cop se'n surt. Per tant, s'ha acabat pagar per més quilòmetres dels recorreguts i això ho notaran els conductors amb origen o destinació als enllaços de Gelida, Sant Sadurní d'Anoia, Vilafranca i Reus. A la pràctica això també voldrà dir que haurien de passar a la història les llargues cues al voltant de les casetes de peatge. Unes casetes que, però, no es desmantellaran fins d'aquí a uns quants mesos.

Actualitzat
L'actual sistema obert de peatge entre Barcelona i Tarragona es modifica i passa a ser de tipus tancat. Això implica la supressió de les barreres del Vendrell i Tarragona, i per tant una circulació més fluida i sense parades.

També serà un estalvi econòmic perquè a més de l'aixecament de les barreres Foment ha acceptat abaixar entre un 40% i un 50% el preu dels trajectes dins de l'Alt Penedès. També hi haurà descomptes en el tram entre Tarragona i Reus.

Per poder suprimir els peatges troncals ha calgut fer obres en una dotzena de casetes d'entrada i de sortida a l'autopista de Tarragona i se n'ha construït un de nou, aquest a Gelida. Les casetes on s'han aixecat les barreres no es retiraran fins a l'estiu.

L'entrada en vigor d'aquest nou sistema, previst des de fa cinc anys però que fins divendres passat encara no tenia data, coincideix amb l'entrada en servei de l'enllaç de Gelida, que permetrà als usuaris de la zona utilitzar-lo per dirigir-se cap al sud de l'autopista, fet que no era possible fins ara.

La Generalitat pagarà els trajectes pel Penedès

Finalment els recorreguts entre Gelida, Sant Sadurní d'Anoia i Vilafranca del Penedès continuaran sent gratuïts per als conductors. L'entrada en funcionament del nou sistema havia posat en dubte aquesta mesura, que té com a objectiu millorar la mobilitat de l'Alt Penedès.

Una gratuïtat, però, que és possible gràcies al fet que la Generalitat n'assumirà el cost. Per poder beneficiar-se'n cal utilitzar el sistema de telepeatge.

Altres barreres eliminades

La barrera del Mediterrani, de l'autopista Saragossa-Mediterrani, també s'eliminarà i, a més, les concessionàries de l'autopista Barcelona-Tarragona, Acesa, i Tarragona-València, Aumar, han acordat cobrar de manera conjunta el peatge d'aquestes dues autopistes, suprimint la barrera troncal de l'Hospitalet de l'Infant.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut