Internet

Una campanya a internet aplega més de 105.000 firmes contra els candidats corruptes

"Excloguin de les seves llistes electorals tots els candidats imputats o condemnats per greus irregularitats i delictes associats a la corrupció." Així s'expressen en un document fet públic mitjançant internet més de cent cinc mil persones que són els ciutadans que per ara han firmat aquesta petició.

Actualitzat
Es tracta d'una campanya promoguda des d'una entitat amb experiència en campanyes digitals i que, més enllà de posicions partidistes, exigeix als polítics que facin fora de les seves llistes per a les eleccions del 22 de maig les persones que han tingut problemes legals a causa de la seva relació amb casos de corrupció.

L'èxit de la campanya es pot mesurar no sols pel volum de persones que han firmat la petició sinó també pel seu ressò a les xarxes socials. Més de deu mil persones han dit que els agrada a través del Facebook i gairebé dues mil han emès un missatge al Twitter per referir-s'hi.

La campanya s'ha emprès dins d'Avaaz, que es presenta com "una comunitat global de mobilització online". Es va crear l'any 2007, té abast global i ja compta arreu del món amb més de vuit milions de membres.

Sobreviu amb donacions i tracta assumptes en diversos països, aporta les seves peticions a polítics mundials i aconsegueix el suport de dirigents importants com ara Al Gore. El seu informe financer és públic.
Anar al contingut