La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau
Barcelona

Els sindicats diuen que Ensenyament no substituirà 900 mestres i professors que es jubilen

Els sindicats asseguren que el Departament d'Ensenyament els ha admès que el curs que ve hi haurà 900 mestres i professors menys que ara, perquè no se substituirà la meitat de les jubilacions. Des del Departament es matisa aquesta tesi i s'assegura que la seva intenció és cobrir totes les places de professionals que es jubilin un cop s'aprovi el nou pressupost.

Actualitzat
La consellera, Irene Rigau, s'ha reunit amb els sindicats per concretar els números del pla de retallades del sector que està preparant el Departament. Segons els representants dels treballadors, la Conselleria els ha admès que el proper curs prescindirà de 900 docents, ja que només cobrirà la meitat de les 1.800 jubilacions que es produiran.

L'argument de la Conselleria és, segons els sindicats, l'aplicació del decret de prorrogació del pressupost de la Generalitat per al 2011 aprovat al gener, que només preveu cobrir el 50% de les jubilacions de funcionaris.

Aquesta dada de 900 mestres i professors queda lluny dels 3.425 llocs de treball en què els sindicats havien xifrat la reorganització al sector. Tot i això, els sindicats no hi estan d'acord i asseguren que faltaran efectius.

I és aquí quan el Departament tranquil·litza el sector assegurant que treballa perquè quan hi hagi el nou pressupost aprovat es cobreixin totes les vacants que deixin els jubilats.

Un terç de mestres per a la sisena hora


El Departament també ha detallat la reducció del nombre de mestres que es dediquen a impartir la sisena hora. Dels 1.800 mestres que hi ha actualment, el Departament en disposarà 540. Això suposa que només 200 escoles podran continuar impartint la sisena hora.


Anar al contingut