Barcelona

El primer metro del 1924 recorre Barcelona la mateixa nit que s'obre al públic l'"estació fantasma" de Gaudí

Els amants dels ferrocarrils han pogut reviure el naixement del metro de Barcelona. Un dels combois del 1924, any d'inauguració de la primera línia de metro de la ciutat, ha passejat unes 300 persones entre les parades de La Pau i Sagrada Família. En aquesta estació han fet transbordament i han agafat un metro actual, que els ha dut fins l'"estació fantasma" de Gaudí. Es tracta d'una parada situada entre els carrers de Marina i Lepant i, encara que va ser construïda a la dècada dels seixanta, no ha arribat a funcionar mai, perquè es va decidir unificar la línia 2 amb la 5. TMB tornarà repetir l'experiència el 12 de maig.

Actualitzat
En el marc de la Primavera Cultural, l'"estació fantasma" de Gaudí s'ha estrenat aprofitant el recorregut del primer tren de passatgers de la història, del 1924. L'estació, que recorda l'arquitecte de la Sagrada Família, està sota l'avinguda Gaudí, entre els carrers de Marina i Lepant. Tot i que fa anys que va ser construïda, es tracta d'una de les dotze estacions de metro i ferrocarril de la Generalitat que no han arribat a funcionar mai.

L'estació, que ara només alberga dependències i magatzems de TMB, va començar a construir-se a mitjans de la dècada dels 60 per continuar l'aleshores L2, que unia la Sagrera i Horta. Però l'avanç de les obres de la L5 procedent de Collblanc va portar les autoritats a voler unir aquesta línia amb la part ja construïda de la L2. Així doncs, amb la unificació de la línia 2 amb la 5, l'estació Gaudí va quedar en desús. I és que era massa a prop de l'estació de la Sagrada Família, que és a només 200 metres, i així s'ha mantingut des d'aleshores. I ara en aquesta estació només s'hi ha pogut entrar per rodar anuncis o perquè aficionats als trens la poguessin visitar.

Unes 300 persones han fet el trajecte amb el primer metro després que s'hagi acabat la circulació normal de trens. Han viatjat des de la parada de metro de La Pau fins a Sagrada Família, allà han agafat un comboi més modern i han fet el trajecte fins a Gaudí, i després han tornat a refer el trajecte.

El primer metro va ser inaugurat el 30 de desembre del 1924, quan es va posar en marxa el "gran metro" entre Lesseps i Catalunya i va circular durant 64 anys, quan els combois tenen una vida de 30 anys.

La sortida nocturna amb el primer tren, que es fa per segon any consecutiu, tornarà a repetir-se el 12 de maig.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut