La primera emissió de bons de la Generalitat va tenir una gran acollida.
La primera emissió de bons de la Generalitat va tenir una gran acollida.
Barcelona

La Generalitat amplia en 160 milions l'emissió de bons a dos anys

La Generalitat ha anunciat que ampliarà en 160 milions d'euros l'emissió de bons a dos anys, inicialment prevista en 800 milions, vist que la demanda d'aquests títols ha superat l'emissió inicial. En total, l'emissió a dos anys sumarà 960 milions d'euros, després que la demanda superés en 55 milions l'oferta inicial, i es tancarà dilluns que ve dia 18, segons ha detallat el Departament d'Economia i Coneixement. Encara que els interessos es mantenen en el 4,75% per als títols amb un venciment a dos anys, la comissió que reben les entitats financeres es reduirà del 2 a l'1%.

Actualitzat
El dilluns 11 d'abril es va iniciar, amb gran èxit de demanda, la comercialització de l'emissió de bons de la Generalitat per valor de 2.700 milions, 1.900 a un termini d'un any i 800 a dos anys. Des del primer moment el govern va detallar que l'emissió era ampliable fins a 3.360 milions, en els quals hi haurà prorrateig en l'última fase de l'ampliació.

L'ampliació anunciada ara manté els interessos a dos anys en un 4,75% anual, mentre que el venciment a un any té un TAE del 4,25%. En relació amb els bons a un any, el volum inicial dels quals ha estat de 1.900 milions d'euros, ja han cobert 1.322 milions i l'emissió, que és ampliable, es tancarà com a màxim el 3 de maig del 2011.

L'ampliació posa a disposició dels usuaris fins dilluns que ve 105 milions d'euros, descomptades les peticions ja realitzades valorades en 55 milions més dels inicialment previstos. Les societats financeres que els ofereixen són La Caixa, CatalunyaCaixa, Banc Sabadell, Unnim i Barclays com a entitats asseguradores, i Ahorro Corporación Financera, Caja d'Enginyers, GVC Gaesco i Deutsche Bank com a entitats únicament col·locadores.

Anar al contingut