Madrid

PC City tanca totes les botigues que té a l'Estat i deixa 1.224 treballadors al carrer

PC City, la cadena de botigues d'informàtica, tancarà totes les seves botigues a l'estat espanyol a causa de les pèrdues acumulades. A més, es farà un ERO que afectarà tots els treballadors de PC City; en total, 1.224 persones. L'empresa també ha decidit tancar la seva seu central i la web de venda "online". El grup britànic propietat d'aquesta cadena, Dixons Retail, té com a plans de futur centrar l'activitat en botigues combinades d'informàtica i electrònica.

Actualitzat
Dixons Retail, propietari de la cadena de botigues d'informàtica PC City i la segona empresa en venda de productes electrònics a Europa, ha anunciat la decisió d'"iniciar formalment la sortida del mercat espanyol" i ja ha informat de la decisió els representants dels treballadors.

La direcció de PC City, que justifica el tancament per "la caiguda progressiva del consum, les pèrdues acumulades de la cadena i els plans del grup per centrar l'activitat en botigues combinades d'informàtica i electrònica", ha explicat que la decisió afectarà les 34 botigues que té a Espanya, sis de les quals són a Catalunya, segons el seu web, la seu central i la botiga "online".

En el seu anunci, la companyia assegura que l'equip directiu de PC City Espanya està explorant totes les vies possibles per buscar solucions que permetin salvar el màxim nombre possible d'ocupacions i que espera arribar a l'acord més beneficiós possible en les negociacions amb els representants dels treballadors, tot i la difícil situació de PC City Espanya en l'entorn econòmic actual.

PC City garanteix que aquesta reestructuració del grup no afectarà les garanties i obligacions que l'empresa ha contret amb els seus clients. També assegura totes les prestacions dels programes de postvenda.

La cadena va desembarcar a Espanya el 2000, quan Dixons Retail va comprar PC Market, i el 2009 ja va fer un ERO que va afectar 215 treballadors i 10 botigues.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut