Catalunya

Què cal millorar al teu barri?

Hi ha aspectes del teu barri que caldria millorar? Veus coses al teu entorn immediat que estan trencades, brutes, espatllades o mal cuidades? Creus que caldria arranjar algun desperfecte? Aquest és el teu espai: envia'ns els teus vídeos, fotos o escrits a elmeu3cat24@tv3.cat.

Actualitzat
Cada dia, sou molts els usuaris que ens feu arribar vídeos, fotos i documents on es mostren aspectes del vostre entorn que necessiten millorar. Mobiliari urbà que està en mal estat, a vegades suposant un perill per al ciutadà o coses que simplement compliquen la convivència. Si voleu que algú hi posi fil a l'agulla, aquest és un espai on podeu exposar el que vosaltes veieu i creieu que passa desapercebut.

'janquim', periodista d'aquesta casa, ha escrit un article que té molt a veure amb aquesta iniciativa que plegats hem posat en marxa a El meu 3cat24 per millorar els nostres barris, municipis i ciutats. Si hi doneu un cop d'ull, veureu altres iniciatives ciutadanes, empreses i serveis webs com SolsonaSoluciona, que, com vosaltres, dediquen els seus esforços a millorar l'entorn per convertir-lo en un lloc més habitable.

La novetat de la setmana ve de la mà de 'scros', un usuari d'El meu3cat24 que s'ha trobat amb un visitant ben "interessat en les papereres i les motxilles que feien bona olor, al parc del Castell de l'Orenenta del barri de Sarrià de Barcelona".

En 'Riderman24h' ens explica que "són tantes les coses que cada dia del món" veu, "que si realment les fotografiés totes i les enviés a la gent d'El Meu 3cat24, no donarien a l'abast". En concret, 'Riderman24h' ens explica la història d'una "jardinera" trencada que ha anat a parar al mig de la vorera del carrer Mallorca de Barcelona, cantonada amb el carrer Dos de Maig. Tal com llegireu a la descripció de la fotografia que ens envia, la persona a qui li va caure no la va recollir i és possible que algú es faci mal. A la mateixa zona, també és possible que algú ensopegui en aquest tap defectuós de la vorera, amb el "perill" que caigui.

En 'bati' ens ha fet arribar aquest vídeo on es veu el pati de l'Escola Ametller de Banyoles cobert per una estranya substància blanca. Denuncia que aquesta pols cau dels arbres i provoca al·lèrgies a les persones sensibles al pol·len.







'Barcinonews' ens ha fet arribar la foto d'un fanal amb els cables per fora al carrer d'Amadeu Vives. I també aquesta imatge d'un quadre elèctric obert a la plaça de Catalunya de Barcelona. Però la seva denúncia més recent es deu a un acte vandàlic que ha deixat així el monument a Francesc Cambó, situat a un dels carrers més cèntrics de Barcelona.

Per últim, 'josepmariacosta' denuncia la situació d'aquesta carretera, que ell qualifica de "tercermundista" donat el seu mal estat. Es tracta de la carretera secundària que surt de Martinet i que arriba al poble d'Estan (a la Cerdanya). Diu el nostre lector que "fer aquest trajecte és tot un sacrifici" perquè pots "tenir una punxada a la roda" o quasevol altre incident, això en el millor dels casos.

Si tu també veus res al teu barri o municipi que caldria millorar i vols que se sàpiga, participa en aquest espai! Registra't a Elmeu3cat24 i publica-la tu mateix o bé escriu-nos a elmeu3cat24@tv3.cat.

Hi ha altres iniciatives d'aquest tipus a la xarxa. Per exemple, el web FixMyStreet o el web Igualadaneta, que també té un grup al Facebook. Si en coneixes algun altre, ens pots escriure a elmeu3cat24@tv3.cat.
Anar al contingut