París

Espanya es troba al cinquè lloc en desigualtats entre homes i dones de l'OCDE

Un informe publicat aquest dimarts per l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) confirma que els homes espanyols dediquen poc temps al treball no remunerat, principalment les feines domèstiques, carregant la feina a les dones. Així, Espanya es troba al cinquè lloc de l'OCDE per les diferències entre homes i dones al treball no remunerat.

Actualitzat
Segons l'informe "Panorama de la Societat" els espanyols dediquen una hora i tres quarts al dia en les feines no pagades mentre que les dones del país hi dediquen tres hores i set minuts més.

Aquests 187 minuts de més que treballen les dones són superats per Itàlia, amb 223 minuts; els 232 minuts de Portugal, els 260 de Turquia, i els 261 minuts de Mèxic. Al mateix temps estan per sobre de la mitja a l'OCDE, que són 148 minuts, i molt lluny de Dinamarca que la diferència de temps de feina domèstica dedicada entre homes i dones és de 57 minuts.

Les espanyoles són les novenes que més temps dediquen a les activitats no pagades, d'un total de 25 països dels quals l'organització té xifres, per darrere de les turques, mexicanes, portugueses, italianes, australianes, irlandeses, poloneses i neozelandeses.

Paral·lelament els homes espanyols es troben entre els que menys treballen a casa, per davant dels sud-coreans, els japonesos, els portuguesos i els italians.

El treball no remunerat suposa un terç de la riquesa dels països de l'OCDE, una proporció superior en el cas d'Espanya, fins al 41%.

L'estudi "Panorama de la Societat" confirma que Espanya, amb 81,2 anys, és un dels països amb més esperança de vida, per sobre de la mitjana, que és de 79,3 anys.
Anar al contingut