Sabadell

200 treballadors de la UAB impedeixen que l'equip rector aprovi el pla de retallades

Uns 200 treballadors de la Universitat Autònoma de Barcelona ha impedit que l'equip rector del centre aprovés el paquet de mesures per retallar la despesa. Els empleats ho han fet irrompent en la sessió del Consell de Govern perquè asseguren que aquests ajustos s'han fet en detriment del personal del centre, on es podrien acomiadar fins a unes 1.500 persones.

Actualitzat
La irrupció del col·lectiu de treballadors ha obligat a la rectora, Ana Ripoll, a suspendre la reunió.

"Avui volien aprovar un paquet de mesures que implicaria que a la gent que té contracte temporal potser no se li torni a trucar", ha explicat Juanjo Bravo, portaveu del col·lectiu de treballadors. Bravo ha afegit que ahir es van reunir amb membres de l'equip rector per promoure una redistribució de les retallades, però que no van arribar a cap acord. "Volem que les retallades no recaiguin en els treballadors, i en lloc de negociar amb els agents socials i començar a reduir despeses, com l'ús de cotxe oficial, han plantejat un paquet de mesures que afecten els empleats", ha afegit el representant dels treballadors.

Segons els representants dels treballadors, les mesures ja s'han començat a aplicar amb dos acomiadaments que s'efectuaran al llarg d'aquest mes d'abril.
Anar al contingut