Barcelona

López Tena, Bertran i Strubell mantindran l'acampada davant del Parlament fins demà

Els tres diputats de Solidaritat Catalana per la Independència -Alfons López Tena, Uriel Bertran i Toni Strubell- continuaran acampats davant del Parlament, al parc de la Ciutadella, fins demà, quan es votarà la proposició de llei de declaració d'independència de Catalunya. Tots tres han passat una primera nit al ras, després que van ser els únics participants en una acampada independentista que la Guàrdia Urbana no va desallotjar en compliment de la llei del civisme.

Actualitzat
Una vuitantena de persones tenien previst acampar dos dies al parc de la Ciutadella, a les portes del Parlament, per "fer pressió" en favor de la llei d'independència que Solidaritat Independentista (SI) porta al ple aquest dimecres, però la Guàrdia Urbana els va desallotjar. Els agents van retirar prop de la mitjanit les tendes de campanya i es van endur una per una les vuitanta persones que eren al parc, entre ells, l'alcaldable de Solidaritat per Barcelona, Santiago Espot.

Només van quedar els tres diputats de SI, que han passat la nit al parc juntament amb el candidat de la formació a l'alcaldia d'Igualada, Ignasi Vich, i dos assessors dels diputats. Per López Tena, es tracta d'una "actuació política" d'un "ajuntament polític".

El diputat independentista ha assegurat a "Els matins", que l'ordenança de civisme "el que no permet és acampar", i que per tant la Guàrdia Urbana podia retirar les tendes, però "no el dret de la manifestació i el dret a la llibertat d'expressió". Alfons López Tena ha afegit que l'actuació de la Guàrdia Urbana ha estat "professional", però "ordenada per un règim autoritari que reprimeix la lliure expressió i manifestació dels ciutadans".
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut