Badalona

Hospitals d'arreu de Catalunya es mobilitzen contra la retallada del 10%

Nova jornada de mobilitzacions a hospitals de tot Catalunya contra la retallada del 10% que està preparant la Conselleria de Salut encapçalada per Boi Ruiz per fer front al dèficit pressupostari. Els treballadors de l'Hospital del Mar de Barcelona, els del Trias i Pujol a Badalona, els de l'Hospital Santa Caterina de Salt o els de l'hospital Santa Maria de Lleida han sortit al carrer en contra de les mesures de l'executiu.

Actualitzat
Els treballadors de l'Hospital Trias i Pujol de Badalona, més conegut com a "can Ruti", s'han manifestat per protestar pel tancament de la tercera planta del centre, corresponent a traumatologia. El pla de xoc també preveu el tancament d'un quiròfan de tarda.

A Barcelona, els treballadors de l'Hospital del Mar han tallat el trànsit a la Ronda Litoral, que ha quedat completament aturada en tots dos sentits de la marxa. 

A Girona, un centenar de treballadors de l'Hospital Santa Caterina de Salt i de la Xarxa de Salut Mental, que reuneixen les unitats encarregades de les malalties mentals i de les addiccions, s'ha concentrat aquest dilluns al matí i ho fara cada dia entre les 10.30 i les 10.45 hores dins del recinte sanitari com a protesta per la previsió de retallades. La intranquil·litat de les 1.400 persones que treballen en aquests centres ha augmentat amb els rumors d'acomiadaments, reduccions d'uns seixanta llits i tancament de quiròfans a les tardes. Així, han optat per iniciar les protestes malgrat que encara no es coneixen oficialment les mesures per reduir despeses.

Mentrestant, a Tarragona, sindicats i entitats veïnals crearan una "taula permanent" per fer un seguiment de la tisorada a la sanitat pública que, segons alerten, afectarà especialment els sectors més desprotegits, com la gent gran.

A Lleida, més d'un centenar de treballadors de l'hospital Santa Maria s'han concentrat a les portes del centre en protesta per les retallades en l'àmbit sanitari. Afirmen que l'hospital tancarà els quiròfans durant la Setmana Santa i el mes d'agost, i que no es renovarà el personal eventual.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut