Barcelona

La ministra Pajín amenaça d'actuar contra la retallada sanitària a Catalunya

El Ministeri de Sanitat vol tenir més dades sobre les retallades sanitàries a Catalunya, i per això ha demanat al Departament de Salut un informe amb tots els detalls. La ministra, Leire Pajín, ha dit que ha parlat amb el conseller Boi Ruiz. El govern central espera tenir més informació abans d'opinar, però ha dit que si les mesures no són les adequades no descarta fins i tot actuar.

Actualitzat
Leire Pajín ha assegurat que manté contactes amb el conseller de Salut, Boi Ruiz, i que li ha reclamat que li faci arribar "amb detalls" les decisions que s'han adoptat en el marc sanitari i les "repercussions" que tindran en el sistema de salut català.

"En conseqüència, opinarem i actuarem, per això l'hi hem demanat", ha assegurat la ministra durant la presentació del baròmetre sobre l'opinió que tenen els usuaris del sistema públic sanitari, segons el qual 7 de cada 10 catalans creuen que funciona bé o molt bé.

La ministra ha reconegut que viu "amb preocupació" les decisions que s'estan prenent i que creu que sempre és millor "l'eficiència, l'estalvi i la coresponsabilitat" que les retallades de drets.

Les paraules de Pajín arriben l'endemà que qüestionés les retallades del govern de la Generalitat dient que si ella hagués d'escollir "entre eliminar l'impost de successions o retallades a sanitat", ho tindria "molt clar".

Homs: "La millor mesura, que paguin el que ens deuen"

Poca estona després que la ministra de Sanitat hagi expressat la seva preocupació, el portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs, ha respost a les paraules de Leire Pajín.

Davant l'amenaça de la ministra de prendre mesures contra la retallada sanitària a Catalunya, Homs li ha demanat que comenci per enviar "els 1.450 milions d'euros que l'Estat ens deu i no ens vol pagar", fent referència al fons de competitivitat. "Aquesta seria la millor mesura que podria prendre a favor de la sanitat pública catalana, pagar allò que ens deuen", ha reiterat Homs.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut