Barcelona

CCOO veu perillar la feina de 3.000 mestres i Rigau ho nega

Les retallades a Ensenyament podrien posar en perill la feina de 3.425 docents, segons els càlculs de CCOO. L'aplicació de les mesures proposades per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, d'incrementar les hores lectives als 68.000 mestres de Catalunya podria tenir un impacte en les plantilles docents en forma d'"ERO encobert", segons dades del sindicat. Així ho ha denunciat CCOO en una roda de premsa conjunta amb quatre sindicats més, USTEC-STEs, ASPEPC, UGT i CGT. En una resolució unitària, els sindicats han expressat el seu rebuig a les mesures de la consellera. Per la seva banda, Rigau ha negat al Parlament que es vulgui acomiadar cap mestre en plantilla.

Actualitzat
El representant de CCOO de Catalunya a la junta de personal docent no universitari de Catalunya, Àngel García, ha donat a conèixer la xifra de 3.425 mestres que podrien veure perillar la seva plaça a causa de la retallada.

En una resolució unitària, els sindicats de mestres CCOO, USTEC-STEs, ASPEPC, UGT i CGT han expressat el seu rebuig a les mesures que la consellera Rigau els va donar a conèixer dilluns passat, en considerar que afecten "de manera negativa" l'atenció a l'alumnat, als centres públics i a tota la comunitat i que "dibuixen un escenari de conflicte".

Per la seva banda, al Parlament, Irene Rigau ha dit que Ensenyament no tocarà la plantilla actual de mestres després que el diputat Daniel Font li preguntés si com a consellera pensava reassignar una funció educativa al conjunt de les places de professorat excedents, molt especialment a les 5.000 places d'interins. "Els contractarà al setembre?", ha instat el parlamentari del PSC.

La consellera li ha respost instant-lo a comptar quants ensenyants hi havia treballant amb data 1 de gener del 2011 i quants n'hi haurà l'1 de gener del 2012. "Si vostè no em creu, faci com Sant Tomàs i esperi a aquesta data", ha conclòs Rigau.

Tot plegat, l'endemà que la titular d'Ensenyament concretés que, amb les retallades previstes al Departament, la sisena hora de Primària es mantindrà només als col·legis amb entorns socioeconòmics desafavorits i entre aquells alumnes en risc de fracàs escolar. La resta d'estudiants tornaran a les cinc hores diàries.

Després de trobar-se dilluns amb els sindicats per anunciar-los l'eliminació de la sisena hora a les escoles, la consellera d'Ensenyament es reunirà aquesta setmana amb la resta de membres de la comunitat educativa. El Departament també vol que els mestres facin una hora més de classe.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut