Barcelona

Duran revela que Joana Ortega va votar "no" en la consulta

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha revelat que la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, va votar "no" en la consulta sobiranista a Barcelona. Més tard, Duran ha assegurat que ha esbombat el vot d'Ortega "perquè m'ha donat la gana". D'altra banda, ha considerat un "èxit" l'"alta participació" que es va registrar en unes declaracions a TVE, en què ha explicat quin va ser el sentit del vot de la vicepresidenta i membre d'Unió. Després que la setmana passada Duran va avançar que no votaria a la consulta del 10-A, hi havia la incògnita sobre si Ortega ho faria. El dubte es va aclarir ahir quan la vicepresidenta va dipositar el seu vot en l'urna instal·lada al passatge de Pellicer, al districte de l'Eixample, sense la presència dels mitjans de comunicació.

Actualitzat
Duran ha felicitat els organitzadors de la consulta perquè el 10-A ha registrat "una participació que en general ha estat alta", malgrat "els mitjans escassos amb els quals han comptat" per tirar endavant aquesta iniciativa.

No obstant això, tot i parlar d'un "èxit de participació", amb un total de 257.645 vots registrats, Durant ha remarcat que això no implica haver de "seguir aquells que aposten per la independència".

Al llarg d'una entrevista a TVE, Duran també s'ha referit a les declaracions que va fer aquest diumenge el president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, que va dir que la participació registrada en la consulta de Barcelona era prou elevada com per "prendre'n nota" i va admetre que la ciutadania "va dos passos per davant".

Duran ha puntualitzat que, en aquest cas, "Oriol Pujol parlava com a representant de Convergència", tenint en compte que quant a les consultes sobiranistes els dos socis de federació mantenen aproximacions diferents.

En aquest sentit, ha recordat que hi va haver gent d'Unió -partit que es defineix com a "confederalista"- que va votar "sí" a la independència; uns altres que hi van votar en contra; uns altres que ho van fer en blanc, i molts altres, com per exemple ell mateix, que senzillament no van votar.

"Un responsable polític
, amb responsabilitats institucionals, on ha de dipositar el seu vot i orientar la seva posició política és en les institucions, no en una consulta cívica", ha opinat.

Duran ha recordat a més que aquesta setmana al Parlament es debatrà una proposició de llei independentista, presentada per Solidaritat Catalana per la Independència (SI), i CiU "no hi donarà suport".

"He revelat el vot d'Ortega perquè m'ha donat la gana"

El líder d'Unió va donar plena llibertat a la seva militància per acudir a votar o abstenir-se en la consulta sobiranista a Barcelona, així com per decantar-se pel sentit que cadascú preferís. I unes hores després de la consulta, Duran ha revelat que Joana Ortega, va votar "no" a l'opció independentista, una afirmació que la vicepresidenta del govern no ha confirmat ni desmentit.

A l'hora de justificar per què ha desvelat l'opció escollida per la seva companya de partit, Duran ha assegurat que "ho he fet perquè m'ha donat la gana, així de clar". I ha afegit "tothom sap què pensa Joana Ortega". D'altra banda, el polític democristià ha explicat que la vicepresidenta li havia donat la seva "autorització" per dir-ho. Duran ha fet aquests aclariments en la roda de premsa posterior al comitè de govern d'Unió.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut