Una de les meses, situada a tocar de la platja de Blanes (Foto: ACN)
Una de les meses, situada a tocar de la platja de Blanes (Foto: ACN)
Blanes

La consulta sobre la independència registra un 31% de participació fora de Barcelona

Vint municipis catalans han celebrat també una consulta sobre la independència, a més de Barcelona. La participació en conjunt ha sumat un 31% del cens. Vila per vila, però, les xifres són molts dispars. Van des del 56,65% de Bellmunt d'Urgell, a la Noguera, al 5,43% de Gavà, al Baix Llobregat. Blanes, la ciutat més gran on es fa la consulta fora de Barcelona, també ha registrat una participació molt baixa, un 8,47%. Segons la coordinadora, la jornada ha transcorregut sense incidents "significatius" en cap dels 21 municipis.

Actualitzat
La consulta sobre la independència ha registrat un 31% de participació en els 20 municipis de fora de Barcelona a la una del migdia. Les xifres varien molt segons el municipi.

Un dels portaveus de la Coordinadora Nacional de Consultes, Juli Carbonell, ha explicat que els municipis més grans, a banda de Barcelona, són els que han registrat una participació més baixa. A Gavà només ha votat un 5,43% del cens, i a Blanes ho ha fet un 8,47%.

En xifres del migdia, Sant Julià de Ramis tenia un 2,64%, i la Pobla de Montornès se situava en un 2,56%. Calaf tampoc ha tingut una participació gaire alta, ja que registrava un 4,59%, i el Perelló, un 5,5%.

La majoria de poblacions s'han situat al voltant del 10%. Rellinars i el Bruc han arribat fins al 15,83% i el 13,05%, respectivament. Calonge de Segarra ha registrat el 12,71% del cens; Campins, un 10,51%; Castellfollit de Riubregós, un 11,45%, i Fogars de Montclús, un 11,71%.

Sant Climent de Llobregat a les cinc de la tarda tenia un 19%, i Sant Pere Sallavinera i Santa Margarida de Montbui se situaven en un 10,13%. El Montseny registrava el 9,89% de participació.

Juli Carbonell, un dels portaveus de la Coordinadora, ha assegurat que les xifres a la una del migdia eren "molt bones" ja que en aquesta onada de consultes s'ha treballat molt el vot anticipat i, segons explicava, s'esperava que les xifres pugessin "força més".
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut