Barcelona

Mor l'actor Alfred Lucchetti als 77 anys

L'actor català Alfred Lucchetti ha mort als 77 anys. Era molt popular pels seus papers a "Poblenou" i "Nissaga de poder", però deixa una extensa carrera al cinema, al teatre i també en el món del doblatge. Va ser prolífic malgrat entrar tard al món de la interpretació, i de la seva trajectòria també en destaca el compromís amb la professió. El 1995 va rebre la Creu de Sant Jordi, i anys després li van concedir els premis Max i Butaca de teatre i el Premi Honorífic de Cinema de la Generalitat de Catalunya. La capella ardent de l'actor està instal·lada al tanatori de les Corts, a Barcelona.

Actualitzat
Tenia ja 39 anys quan la Francina, la seva dona, li va donar l'empenta definitiva per dedicar-se professionalment al teatre. Químic de formació i actor autodidacta -"vaig passar de químic a còmic"-, el detonant va ser l'acomiadament de l'empresa on treballava.

Però això no va acabar amb el seu esperit combatiu. Comunista convençut, es va convertir en el sindicalista dels actors i va presidir més d'una dècada l'Associació d'Actors i Directors de Catalunya.

Com a actor deixa més de 100 pel·lícules, gairebé sempre com a actor secundari; més de 100 obres de teatre; grans moments a la televisió, i una llarga llista de premis. La seva interpretació de la versió teatral d'"El verdugo" li va valer el premi Max i la seva trajectòria professional el va fer mereixedor del Premi Butaca i la Creu de Sant Jordi.

Molt conegut també pels seus doblatges, els seus papers d'Andreu a "Poblenou" i de Sebastià a "Nissaga" li van donar, deia ell mateix, l'únic reconeixement que li faltava, el de la gent del carrer.

Segons ha confirmat l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya, la capella ardent obrirà dissabte a dos quarts de tres de la tarda al tanatori de les Corts de Barcelona, i el funeral serà diumenge a dos quarts d'una del migdia.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut