Barcelona

Barcelona no compleix els límits de qualitat de l'aire el primer trimestre d'aquest any

La contaminació de l'aire a Barcelona i la seva àrea metropolitana supera sistemàticament els límits de diòxid de nitrogen. Segons ha pogut comprovar TV3, estacions de mesura com les de l'Eixample o la de Sarrià han doblat els límits permesos per la Unió Europea aquest 2011. Tan sols un dia s'han complert els paràmetres. En altres zones menys exposades al trànsit, com el Parc de la Ciutadella o Sants, les mitjanes han estat més baixes, però igualment per sobre de la normativa europea. La Fiscalia de Medi Ambient ha demanat comptes a la Generalitat.

Actualitzat
Barcelona té un problema amb la contaminació per òxid de nitrogen. Durant el primer trimestre del 2011, en punts de mesura enmig del trànsit a l'Eixample o Sarrià, el valor límit que estableix la Unió Europea pràcticament s'ha doblat.

Només un dia s'ha complert la llei

Però sobretot crida l'atenció el fet que només en un sol dia d'aquests tres mesos l'aire ha complert la llei. A zones menys exposades al trànsit, com el parc de la Ciutadella o el barri de Sants, les mitjanes han estat més baixes, però també per sobre de la norma. Aquí, l'aire ha estat de qualitat només durant una vintena de dies.

La Fiscalia de Medi Ambient ha demanat a la Generalitat que expliqui què ha fet per complir la legislació. També ha reclamat les dades de contaminació dels anys 2010 i 2011.

Els experts en qualitat ambiental creuen que la fiscalia vol saber fins a quin punt es va aplicar el Pla de Millora de l'Aire que es va aprovar l'any 2007.

La Generalitat ha de fer públiques aquest divendres les dades de l'any 2010. La contaminació per partícules, segons han avançat els científics, complirà la legislació. Però l'òxid de nitrogen seguirà sent l'assignatura pendent.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut