Tòquio

Almenys dos morts i problemes en tres centrals nuclears al Japó per un nou terratrèmol de 7,1 graus

El nou terratrèmol al Japó de 7,1 graus de l'escala de Richter ha provocat filtracions d'aigua a la central nuclear d'Onagawa, al nord-est del país. Tot i això, no hi ha constància que els nivells de radioactivitat hagin variat. Aquesta planta s'ha quedat sense dues de les seves tres línies elèctriques i ara refrigera les piscines amb l'única línia operativa. Dues centrals nuclears més han hagut de recórrer a generadors d'emergències. La central de Fukushima Daichi, la més danyada pel tsunami del dia 11, no ha patit més desperfectes. El nou terratrèmol ha deixat almenys dos morts i centenars de ferits. El sisme va obligar a activar l'alerta de tsunami durant poc més d'una hora.

Actualitzat
Al Japó, un fort terratrèmol, de 7,1 graus en l'escala de Richter ha tornat a sacsejar aquest dijous a la tarda la regió assolada pel gran sisme de fa un mes.

L'epicentre d'aquest terratrèmol està situat molt a prop de l'anterior. Immediatament s'ha activat l'alerta de tsunami, que s'ha pogut aixecar al cap de poques hores.

Com a mesura de precaució, també s'han evacuat els operaris que lluiten contra les fuites radioactives de la central nuclear de Fukushima. Aquesta central no n'ha resultat afectada, però sí la central d'Onagawa, a la mateixa regió, on s'han registrat filtracions d'aigua.

La planta d'Onagawa s'ha quedat sense dues de les seves tres línies elèctriques i ara refrigera les piscines amb la línia restant. Dues centrals nuclears més han hagut de recórrer a generadors d'emergències després de quedar-se sense subministrament elèctric.

El balanç provisional d'aquest nou sisme és de dos morts i més d'un centenar de ferits.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut