Brussel·les

Maria Badia reconeix que no sabia què estava votant i diu que està a favor de les mesures d'austeritat

La negativa dels eurodiputats a aplicar-se mesures d'austeritat, com per exemple deixar de volar en primera classe, ha generat molt malestar entre la ciutadania. Davant les crítiques, els partits polítics s'han afanyat a matisar el vot dels seus representants al Parlament Europeu. En declaracions al programa "El secret", de Catalunya Ràdio, l'eurodiputada socialista Maria Badia ha assegurat que tot plegat parteix d'un informe que no serveix per a res i que respon a una operació de màrqueting polític d'uns quants.

Actualitzat
Badia, que es va abstenir en la votació, ha remarcat que l'informe que es votava "no serveix en absolut perquè puguem canviar res, ni els nostres sous. Això és un brindis al sol. Cadascú pot fer el brindis que li sembli en qualsevol moment, però que no serveix per a res". L'eurodiputada socialista assegura que tot plegat és un "joc polític".

Maria Badia ha afirmat que no sabia què estava votant i que va seguir la indicació de vot de l'encarregada de la comissió. En qualsevol cas, ha afegit que és favorable a mesures d'austeritat.

Els eurodiputats van rebutjar amb una àmplia majoria estrenye's el cinturó i reduir la despesa, per exemple, renunciant a volar en primera classe en trajectes de menys de quatre hores. Dos terços dels diputats hi van votar en contra. Dels espanyols, tots els de PSOE menys un, tots del PP menys un i el representant d'UPyD. Els únics diputats que van votar a favor van ser els catalans Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC) i Raül Romeva (ICV), a més de la popular mallorquina Rosa Estaràs. Hi ha va haver dues abstencions: la del PNB i la de la socialista catalana Maria Badia.

La xarxa va començar a bullir amb comentaris criticant el paper dels eurodiputats. A Twitter, el "hashtag" #eurodiputadoscaraduras s'ha convertit en una de les paraules més utilitzades de la xarxa de microblòguing des de la polèmica votació.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut