Estrasburg

Els europarlamentaris rebutgen limitar-se els viatges en primera classe i congelar-se les dietes

Els eurodiputats han refusat posar en pràctica a la seva cambra mesures d'austeritat com les que l'executiu europeu reclama als estats membres. Dels 50 eurodiputats de l'estat espanyol, només tres de catalans i una de mallorquina han votat a favor d'una esmena per estalviar diners fent viatjar els eurodiputats en classe turista en lloc de fer-ho en primera.

Actualitzat
Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC) i Raül Romeva (ICV), a més de la popular mallorquina Rosa Estaràs, han estat els únics espanyols de l'eurocambra disposats a viatjar en classe turista, tot i que l'esmena ho preveia només per a viatges de menys de quatre hores i amb excepcions per motius de salut o d'edat.

La mateixa esmena, que s'ha rebutjat per àmplia majoria, també preveia la congelació dels complements del sou com les dietes. D'aquesta manera, el Parlament Europeu ha aprovat ampliar el pressupost per l'any que ve en un 2,3%, fins als 1.725 milions d'euros. El pressupost l'ha preparat el portuguès popular José Manuel Fenandes, que ha destacat que, com que l'increment està per sota de la inflació, l'eurocambra ha donat mostres de "responsabilitat pressupostària i d'autocontenció".
Anar al contingut