Barcelona

Les entitats bancàries col·loquen prop d'un terç dels bons de la Generalitat en el primer dia de venda

En el primer dia de comercialització dels nous bons de la Generalitat, s'han col·locat uns 800 dels 2.700 milions que s'han emès, prop d'una tercera part. Les entitats financeres que venen els bons han destacat l'interès que ha despertat el producte entre els inversors. Durant el matí d'aquest dilluns, molts particulars s'han adreçat a les oficines de les entitats col·locadores per demanar informació sobre els bons i ja se n'ha contractat un volum important.

Actualitzat
El director general adjunt de Banc Sabadell, Jaume Puig, ha explicat al programa "El secret" de Catalunya Ràdio que ja han comercialitzat més d'una tercera part dels que tenen disponibles, la qual cosa creu que "confirma l'interès dels inversors en aquests bons". Puig també ha recomanat a les persones que estiguin interessades en els bons que concentrin "les peticions durant la primera setmana", ja que les entitats bancàries preveuen "molta demanda", de manera que "és possible que algú es quedi sense".

Condicions més favorables


La nova emissió de bons per a particulars a un i dos anys de la Generalitat per finançar deute s'ha començat a comercialitzar amb l'objectiu d'aconseguir com a mínim 2.700 milions d'euros, que, segons algunes fonts, es podrien ampliar fins als 3.300 milions en funció de la demanda. Els bons a un any tindran una rendibilitat del 4,25% i els de dos anys, del 4,75%. Les comissions a bancs i caixes van del 0,75% al 3,5%, unes condicions més favorables que les de la primera emissió. El govern confia culminar amb èxit aquesta nova emissió en només una setmana i preveu convertir-la en una via de finançament habitual.

A diferència de l'emissió anterior, aquest cop els bons es poden comprar directament a les entitats que participen en la col·locació sense haver-ne de fer reserva prèvia. Això vol dir que no hi haurà prorrateig, i cada comprador podrà obtenir el que sol·liciti, entre un mínim de 1.000 euros -el preu d'un bo- i un màxim de 2 milions -l'equivalent a 2.000 bons-, fins que s'esgotin els bons disponibles.

Un altre límit el marquen els pocs més de 1.000 milions que seran a dos anys, amb una rendibilitat del 4,75%, mentre que la resta seran a un any, amb un interès del 4,25%.

1.850 milions d'euros per la Generalitat


Cinc entitats financeres els col·loquen i actuen d'asseguradores: La Caixa (que assegura la venda de 500 milions), Catalunya Caixa (500 milions), Banc Sabadell (400 milions), Barclays (400 milions) i Unnim (50 milions); Ahorro Corporación Financiera, Caixa d'Enginyers, GVC Gaesco i Deutsche Bank actuen d'entitats col·locadores.

La Generalitat ingressarà un total de 1.850 milions, que ja estan assegurats en aquest primer tram, hi hagi o no demanda. En cas que els compradors particulars no facin totes les peticions, les mateixes entitats se'ls quedaran, amb una comissió d'un 2,5% en els bons a un any i d'un 3,5% en els bons a dos anys.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut