Barcelona

El pla de xoc de la Vall d'Hebron preveu 45 operacions menys a la setmana i no substituir ningú durant les vacances

El Departament de Salut està estudiant els plans d'ajust que han presentat els diferents hospitals catalans. Aquest dimarts s'ha conegut el pla d'estalvi de la Vall d'Hebron, proporcionat pel comitè d'empresa del centre. Aquest pla preveu deixar de fer 45 operacions cada setmana, la qual cosa suposarà que, al cap de l'any, se'n facin 2.500 menys. A més, a l'estiu tancaran gairebé la meitat dels llits de l'hospital, bona part dels quals a cures intensives, unitats de cremats, malalties coronàries i nounats.

Actualitzat
Com cada dia, els treballadors de l'Hospital de la Vall d'Hebron s'han concentrat durant mitja hora en protesta per la retallada en la sanitat. Aquest dimarts s'ha conegut el pla de xoc que la direcció de l'hospital ha presentat al Departament de Salut: es deixaran de fer 45 intervencions quirúrgiques setmanals i, durant l'estiu, tancaran pràcticament la meitat dels llits, uns 500. La majoria dels que es tancaran corresponen a cures intensives, la unitat de cremats, les malalties coronàries i l'àrea de nounats.

En total, les operacions es redueixen en 2.500 l'any. S'intentarà que aquesta retallada no afecti la cirurgia oncològica, però el que sí que és segur és que es notarà en la cirurgia cardíaca, ja que s'operarà un dia menys a la setmana. El pla també preveu no substituir ningú per vacances, de manera que es deixaran de contractar 820 persones. Es calcula que, tot plegat, permetrà estalviar 57 milions d'euros.

Ara el Departament de Salut ha d'estudiar el pla i, abans del 22 d'abril, decidir si l'aplica o no.

Bellvitge haurà de retallar més

D'altra banda, segons els sindicats, la Generalitat ha considerat insuficient el pla de xoc de l'Hospital de Bellvitge. Les mesures impulsades per la direcció de l'hospital, la majoria concentrades a l'estiu, reduïen el pressupost un 5%, però els exigeixen una retallada del 13%.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut