El director general de l'AIEA, Yukiya Amano. (Foto: Reuters)
El director general de l'AIEA, Yukiya Amano. (Foto: Reuters)
Veina

L'AIEA creu que TEPCO no va fer prou per evitar l'accident de Fukushima

L'Agència Internacional de l'Energia Atòmica (AIEA) ha criticat aquest dilluns l'empresa operadora de la planta nuclear de Fukushima, TEPCO, després de constatar que no va prendre les mesures adequades per evitar l'accident a la central, arran del terratrèmol de l'11 de març passat.

Actualitzat
"En retrospectiva, les mesures preses pels operadors no van ser suficients per evitar l'accident". Amb aquesta frase, el director general de l'AIEA, Yukiya Amano, ha fet visible el malestar de l'agència amb TEPCO, l'empresa encarregada de la central de Fukushima.

Amano ha recordat que l'estiu del 2007 ja es va produir un accident nuclear en una de les centrals de TEPCO, concretament la de Kashiwazaki. En aquest accident, succeït després d'un terratrèmol de 6,8 graus en l'escala de Richter, es va produir una fuita d'aigua contaminada i de substàncies radioactives, a més d'un incendi.

D'altra banda, Amano ha destacat que l'AIEA vol enfortir el règim internacional de seguretat nuclear, com a conseqüència de l'accident de Fukushima: "Desitjo que les normes de seguretat siguin més fortes i que tinguem més capacitat per ajudar els estats membres a assegurar la seguretat nuclear". En aquest sentit, Amano està convençut que un enfortiment de les normes de seguretat pot evitar accidents similars en el futur.

NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut