Tòquio

El nivell del iode radioactiu al mar de Fukushima és 7 milions i mig de vegades superior al permès

El nivell de iode radioactiu detectat en aigües del mar de Fukushima és 7 milions i mig de vegades superior al límit legal, segons fonts de la planta nuclear. TEPCO, la gestora de la central, ha anunciat que indemnitzarà les localitats més afectades per la crisi nuclear, sense especificar amb quina quantitat, ni les compensacions per als particulars. Les autoritats japoneses han començat a mesurar la radioactivitat als centres escolars de la zona davant la represa del curs a l'abril.

Actualitzat
L'aigua del mar del costat de la central nuclear de Fukushima al Japó presenta un nivell de iode radioactiu 7 milions i mig de vegades superior al límit legal. També el cesi-137 supera en més d'un milió de vegades els límits permesos. Són els resultats de les mostres que ha pres de l'aigua de la zona la companyia TEPCO, la gestora de la planta nuclear. Segons els experts, el iode té una vida relativament curta, d'uns 8 dies, però el període de desintegració del cesi és de 30 anys.

Radioactivitat a les escoles?

Precisament, després que el nou mètode de la planta per minimitzar els alts índexs de radiació ha estat abocar 11.500 tones d'aigua contaminada al mar, les autoritats de la prefectura de Fukushima han començat una campanya per mesurar la radioactivitat als centres educatius de la zona davant la represa del curs a l'abril a 1.400 llars d'infants i escoles.

Les autoritats japoneses diuen ara que es podria haver detectat radiació elevada fora del perímetre de seguretat de 20 quilòmetres al voltant de Fukushima.

Indemnitzar els pobles

D'altra banda, els gestors de la planta japonesa de Fukushima han anunciat que indemnitzaran les localitats més afectades per la crisi nuclear. TEPCO, però, no n'ha concretat la quantitat ni ha fet encara cap referència a les compensacions que podrien rebre els particulars. L'últim balanç del terratrèmol i tsunami de l'11 de març és de 12.300 morts i 15.300 desapareguts.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut