Artur Mas ha votat a favor de la independència a la consulta de Barcelona. (Foto: ACN)
Artur Mas ha votat a favor de la independència a la consulta de Barcelona. (Foto: ACN)
Barcelona

Artur Mas ha votat "sí" en la consulta sobiranista de Barcelona

El president de la Generalitat, Artur Mas, ja ha votat en la consulta de Barcelona Decideix del proper dia 10. Segons ha avançat Catalunya Ràdio, Mas va votar aquest dijous a la seu d'Òmnium Cultural, on hi ha una urna de vot anticipat, i ho va fer a favor de la independència de Catalunya. La participació de Mas en la consulta ha estat a títol personal, ja que el president de la Generalitat creu que es tracta d'un procés no vinculant. Per la voluntat de Mas de no barrejar la institució de la Generalitat amb la consulta, el vot es va fer sense publicitat i s'ha filtrat al cap de 24 hores.

Actualitzat
Durant els darrers mesos, Mas s'havia mostrat dubitatiu sobre si votaria o no en la consulta, ja que tenia un "dilema" sobre si havia d'exercir "de ciutadà o de president de la Generalitat". Anteriorment, ja havia dit que, si mai se celebra un referèndum sobre la independència de Catalunya, votaria que sí. El president de la Generalitat, però, creu que el país no es pot arriscar a patir una derrota en aquesta qüestió. El vot de Mas en la consulta sobiranista s'ha sabut l'endemà que Jordi Pujol revelés que també havia votat anticipadament.

Omnium Cultural reconeix que des que s'ha sabut la notícia de la votació d'Artur Mas, divendres a la tarda, hi ha hagut un increment de votants respecte als altres dies, i confien que això incentivarà la participació.

Al consell executiu de la Generalitat hi ha sis persones empadronades a Barcelona i, per tant, amb la possibilitat de votar en aquesta consulta. De moment, Mas ja ho ha fet i tant la vicepresidenta, Joana Ortega, com el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, han anunciat que tenen previst fer-ho.

El consellers Andreu Mas-Colell, Boi Ruiz i Pilar Fernández Bozal, els altres tres consellers empadronats a Barcelona, encara no han anunciat si votaran o no. Precisament, Fernández Bozal va rebre moltes crítiques per la seva gestió en la consulta d'Arenys de Munt quan exercia d'advocada de l'Estat en cap de Catalunya.

Entre els membres del govern que també han exercit el seu vot en aquestes consultes hi ha Felip Puig, que va votar a Vallromanes; Lluís Recoder, que va votar en la consulta de Sant Cugat quan era alcalde, o el portaveu del govern, Francesc Homs, que va votar a Taradell.

NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut